Ranjeni heroj: Radnika Čistoće koji je spriječio provalu u auto posjetio je Bandić

Izvor: Dnevnik.hr

Josip Smiljčić radnik je Čistoće koji je u ponedjeljak spriječio provalu u automobil u Zagrebu. Prije nego što je pobjegao, provalnik ga je ranio.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč i voditelj Čistoće Jure Leko posjetili su KBC-u Zagreb djelatnika Čistoće Josipa Smiljčića.

Njega su u ponedjeljak navečer, za vrijeme posla, dok je s kolegom dijelio spremnike za otpad u Bukovačkoj ulici, ranili iz vatrenog oružja jer je pokušao spriječiti provalu u automobil.

Gradonačelnik Bandić čestitao mu je na hrabroj reakciji te mu zaželio brz oporavak i ponudio svu potrebnu pomoć.

Djelatnici Čistoće uočili su muškarca kako u ponedjeljak navečer pokušava provaliti u Land Rover minhenskih registracija koji je bio parkiran na Bukovačkoj cesti. Smiljčić je potrčao za provalnikom. Sustigao je i pokušao ga zadržati, zbog čega ga je on ranio i pobjegao.

Temeljem informacija koje je dobila od građana policija je krenula u potragu za provalnikom. Brzo su uočili bicikl koji je odgovarao opisu bicikla kojim je provalnik bježao. Ugledali su ga u dvorištu kuće u Ulici Rebrovac. Izdali su mu naredbe i upozorenja da prestane bježati. On se oglušio.

“Tada preskače zid, a što nije spriječilo i policijskog službenika da učini isto kako bi ga odmah potom sustigao i svladao. U kratkom vremenu 40-godišnji počinitelj je pronađen, svladan je njegov otpor te je doveden u službene prostorije. Kod njega je pronađeno vatreno oružje, a ujedno i nož, dok je ozlijeđenom 34-godišnjaku liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb. Iako teško ozlijeđen, izvan životne je opasnosti”, rekli su u policiji, piše dnevnik.hr.

Strava na zagrebačkom Barutanskom jarku: Razbojnik propucao djelatnika Čistoće koji ga je zatekao u provali

Facebook Komentari