Policija po nalogu DORH-a prikuplja dokumentaciju o tvrtki Kujundžićeve supruge

Kako javlja portal Telegram.hr, policija je po nalogu DORH-a počela prikupljati dokumentaciju o poslovanju Tatjane Kujundžić, supruge sad već bivšeg ministra Milana Kujundžića.

Telegram ima potvrdu iz dva izvora kako je županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo od Trgovačkog suda u Zagrebu dokument s odlukom o imenovanju likvidatora Zidnog vrta d.o.o., bivše tvrtke supruge smijenjenog ministra Milana Kujundžića.

Neslužbeno doznaju i da je policija počela prikupljati dokumentaciju o poslovanju Tatjane Kujundžić.

O poslovanju Zidnog vrta zna se vrlo malo, s obzirom na to da gospođa Kujundžić unatoč zakonskoj obvezi godinama nije predavala financijska izvješća i zato je tvrtka na kraju i brisana iz registra.

U odgovoru za Telegram predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu, Nino Radić, kazao je sljedeće: “Dana 28. siječnja 2020. spis ovog suda predan je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, u skladu s podnesenim zahtjevom. Trgovački sud u Zagrebu nema daljnjih komentara.”

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković danas je odlučio smijeniti Milana Kujundžića nakon što je on jučer dao mandat na raspolaganje.

Plenković je izjavio kako nije znao niti je mogao znati za okolnosti imovinske afere razriješenog ministra zdravstva, jer, uz ostalo, ministri ne prolaze sigurnosnu provjeru.

“Ministarstvo zdravstva je bitno, odgovornosti koje imamo u ovom trenutku kao predsjedajući i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od šireće epidemije koronavirusa zahtijeva puni fokus ministra na te teme.

U ovom trenutku Kujundžić je, prije svega, bio fokusiran na pojašnjavanje tema koje nemaju nikakve veze s Ministarstvom zdravstva niti s onim što on radi i zato sam odlučio razriješiti ga”, izjavio je Plenković na marginama energetske konferencije “Green New Deal za Hrvatsku”, pišer N1.

Facebook Komentari