Iz mora izvučena olupina helikoptera: Ronioci su izvadili i razne dijelove Kiowe, kažu da ih je bilo više nego što se moglo pretpostaviti

RTOP Vukovar i Kiowa Warrior na splitskoj rivi

Oko 16:30 iz mora je izvučen trup helikoptera Kiowa Warrior koji je u ponedjeljak pao u more između Zlarina i Zablaća. U toj su nesreći poginuli piloti Marin Klarin i Tomislav Baturina.

Očevid nesreće je nastavljen, a tijelo Tomislava Baturine bit će prebačeno u Šibenik na obdukciju.

Sanja Jurišić, reporterka Dnevnika Nove TV, javila je da je trup helikoptera izvučen iz mora oko 16:30.

“Crna kutija se nalazi u olupini ona se prevozi do zrakoplovne baze Zemunik, a ta crna kutija dakako trebala bi rasvijetliti cijeli ovaj slučaj. Uz trup kojega su ronioci izvadili, izvadili su i razne dijelove Kiowe. Ronioci kažu da je dijelova više nego se moglo pretpostaviti”, rekla je Jurišić u Vijestima Nove TV u 17 sati.

Glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok i zapovjednik HRZ-a Michael Križanec povodom tragične nesreće pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D opisali su mjere traganja za pilotom.

Kako su naveli, američka strana se ponudila za pomoć, što nije isključeno. Od Amerikanaca su dobili savjete kako sačuvati određene dokaze i iz njih izvući maksimum.

Podsjetimo, helikopter s dva člana posade pao je u more između otoka Zlarina i Zablaća te potonuo na dubinu od tridesetak metara. Tijelo poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Marina Klarina, pronađeno je u ponedjeljak.

U utorak je pronađeno tijelo 32-godišnjeg natporučnika Tomislava Baturine, za kojim se intenzivno tragalo otkako se u ponedjeljak u šibenskom kanalu dogodio stravičan pad vojnog helikoptera, piše dnevnik.hr.

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji Baturina

Facebook Komentari