Goran Ivanišević prvi Hrvat uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih: Osjećaj je fenomenalan, ima već neko vrijeme da to znam, no nisam smio ništa govoriti

Goran Ivanišević prvi je Hrvat u Međunarodnoj teniskoj kući slavnih. U ekskluzivnom razgovoru za HRT podijelio je svoje dojmove nakon ulaska u ugledno društvo.

– Osjećaj je fenomenalan, ima već neko vrijeme da to znam, no nisam smio ništa govoriti jer su mi strogo zabranili. A to je vijest koju želiš podijeliti s cijelim svijetom, sa svakim koga vidiš, a ne smiješ, tako da mi je to malo bilo teško, ali evo, sada mogu podijeliti sa svima. Velika je to čast, teniski put koji je počeo prije 41 godinu u malom teniskom klubu Split, završit će 18. srpnja u Newportu, rekao je Ivanišević u razgovoru s novinarkom HRT-a Mirnom Zidarić.

Ivanišević je trenutačno u Melbourneu, u trenerskom timu Novaka Đokovića, koji se plasirao u polufinale Australian Opena nakon pobjede nad Milosem Raonicem, još jednim tenisačem kojega je Goran trenirao.

– Đoković je to isto znao i prije nego što smo došli u Australiju, htio sam da to čuje od mene. Hvala mu na čestitkama, primio sam milijardu čestitki, a mislim da ću ih još primati sljedećih par dana. Još nisam toliko svjestan, ipak je to ogromno priznanje u sportu, možda i najveće… Igraš i baviš se sportom da bi postizao dobre rezultate, ali ovo je kruna svega što si napravio u cijeloj karijeri, priznao je Ivanišević, te komentirao četvrtfinalni dvoboj Đokovića i Raonica.

– Znao sam da će biti opasan meč, Raonic igra jako dobro, dobio je Tsitsipasa, dobio je Čilića, sve dosta glatko. U velikoj je formi, servirao je nevjerojatno. Novak je odigrao jako dobar i kvalitetan meč, taktički odličan. Rezultat izgleda glatko, ali nije bilo nimalo glatko, rekao je Ivanišević.

Uz Gorana Ivaniševića, na svečanosti u Newportu 18. srpnja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih bit će uvrštena i španjolska tenisačica Conchita Martinez.

Facebook Komentari