1.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Otac Marina Klarina poginuo je u Akciji Maslenica pod zapovjedništvom bivšeg ministra...

Otac Marina Klarina poginuo je u Akciji Maslenica pod zapovjedništvom bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića koji je 2015., nakon odluke MORH-a, u SAD-u dogovorio nabavu helikoptera Kiowa Warrior

Obojica pilota, bojnik Marin Klarin i poručnik Tomislav Baturina bili su nastavnici letenja u eskadrili helikoptera u 93. Zrakoplovnoj bazi Zemunik, s tim da je Klarin imao preko 2500 sati naleta u karijeri, a Baturina oko tisuću.

Kao jedan od najboljih pilota Klarin je prošle godine na bivšem vojnom aerodromu u Valturi sudjelovao i na otvaranju vojarne Hrvatski branitelji Istre, piše zadarski.hr.

– Gotovo dvadeset godina sam pilot, a za mene taj posao predstavlja izuzetnu čast i ponos – rekao je tada.

Njegov otac poginuo je u Akciji Maslenica pod zapovjedništvom bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića koji je 2015., nakon odluke MORH-a, u SAD-u dogovorio nabavu helikoptera Kiowa Warrior.

Baturina je bio najbolji pilot 18.naraštaja 2014.godine kada je rekao kako je kod njega put do vojnog pilota bio neuobičajen, jer je najprije završio turistički menadžment u Šibeniku.

– S obzirom na izvrsne rezultate na liječničkom pregledu, stigla je punuda za školovanjem za vojnog pilota. I sada se naježim kad se sjetim tog trenutka jer to mi je bio poseban događaj koji me definitivno usmjerio ka letenju, a potvrdu što želim biti dobio sam na selekcijskom letenju – rekao je tada novinarima, nakon što je završio školovanje za pilota, te kazao kako mu je želja ostati u Zemuniku, gdje bi nakon završetka Škole nastavnika letenja podučavao buduće pilote helikoptera.

Zahvaljujući iskustvu i velikom broju Navigacijskih sati naleta, provodio je i obuku za planinsko letenje s NVG opremom za noćno letenje.

Dok je Klarin, koji je inače porijeklom s otoka Ugljana za sobom ostavio suprugu i dvoje djece, Baturina, porijeklom iz okolice Sinja, ima suprugu i malodobno dijete, piše zadarski.hr.

MORH objavio tko je stradao u padu helikoptera u more, ministar posjetio obitelj poginulog

Najnovije

Još iz rubrike