EP vaterpolo 2020: Barakude nisu uspjele u borbi za finale sa Španjolskom

Barakude su danas odigrale svoje 21. polufinale velikih nadmetanja, Španjolska je pobijedila 9:8 (0:1, 4:3, 2:2, 3:2).

BUDIMPEŠTA – Duna Arena. Gledatelja 5.300. Suci:Margeta (Slovenija) i Naumov (Rusija). Opunomoćenici: Bitadze (Gruzija) i Šaronov (Rusija).

ŠPANJOLSKA: Lopez ( obrana), Munarriz 3, Granados 2, Sanahuja, De Toro 1, Larumbe, Delgado 1, Fernandez, Tahull 1, Perrone 1, Mallarach, Bustos, Lorrio. IZBORNIK: David Martin.

HRVATSKA: Bijač ( obrana), Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Bukić 2, Vukičević 1, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić, Benić, Garcia, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

OSOBNE POGREŠKE: Španjolska 11, Hrvatska 10

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Macan (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Španjolska 3-10, Hrvatska 5-11 (45%)

Nažalost, Barakude nisu uspjele ući u svoje četvrto finale europskih prvenstava. U polufinalu se jednostavno boljom pokazala momčad Španjolske slavivši u vrlo izjednačenom susretu i u igri “gol za gol” s jednim pogotkom razlike. Pobjedonosni gol za Španjolsku postigao je u biti Alberto Munnarriz 31 sekundu prije kraja. Bio je to gol za vodstvo 9:7, ali dva razlike u samo pola minute preostalog vremena je puno previše. Ante Vukičević je 20 sekundi do kraja samo smanjio na 9:8.

Španjolska je tako nakon Gwangjua prije 6 mjeseci i tada polufinala Svjetskog prvenstva, izgubila od istog suparnika i u polufinalu Europskog prvenstva. U takvim je okolnostima sportski priznati jednostavno suparniku da je bio bolji i čestitati.

Hrvatska tako neće na ovom turniru izboriti OI u Tokiju, već će vizu za glavni japanski grad ‘vaditi’ za dva mjeseca na predolimpijskom turniru u Rotterdamu, ali prije toga ipak ima nešto još vrlo važno. Valja pobijediti Crnu Goru u srazu za broncu, u nedjelju od 17.30 sati.

Naime, u drugom polufinalu je Mađarska pobijedila Crnu Goru 10:8, piše HVS.
————————————————————————————————————————————————–

Hrvatska-Španjolska 8:9

————————————————————————————————————————————————–

1. četvrtina

U 3. minuti prvi pogodak na utakmici i vodstvo Hrvatske nakon sjajno odrađenog igrača više.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

2. četvrtina

Hrvatska ima prvi napad, ali bezuspješno. Granados u 1. minuti izjednačuje, 1:1. Bušlje bombom podiže na 2:1 u 4. minuti. U 5. minuti Španjolci zabijaju za 2:2. Munarriz u 6. minuti za 3:2. Bukić za 3:3. Delgado 4:3, minuta do kraja četvrtine. Lončar 10 sekundi prije kraja 4:4.

—————————————————————————————————————————————————

3. četvrtina

Španjolci su poveli 5:4, Munarriz , Barakude su izjednačile golom Lovre Miloša 5:5, nepune tri minute do kraja četvrtine, Po gol Barakuda i Španjolaca, 6:6.
…………………………………………………………………………………………………………………………………

4. četvrtina

Španjolci su poveli 7:6, Grandoso, Barakude izjednačile preko Jokovića, Španjolci opet poveli, 8:7, Time – out.
1.20 prije kraja Lopez brani.Na kraju 9:8, Španjolska ide u finale

Facebook Komentari