Užasna tragedija u Sesvetama, stradao dobri čovjek: Izašao sam van da vidim gdje je Zvone i vidio mu noge u šahtu

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima danas u popodnevnim satima život je izgubio Sesvečanin Zvonko B. koji je pao u šaht u sklopu obiteljske kuće u Čakovečkoj ulici u Sesvetama, piše Jutarnji list.

Njega je prvi uočio susjed s kojim dijeli dvorišnu ogradu i koji je prvi o tragediji alarmirao policiju, Hitnu pomoć, a onda su stigli i vatrogasci.

– Tresem se ko prut od tuge zbog smrti moga Zvonka. Ne možete zamisliti koliko sam pod stresom. Naime, sin je vidio kako voda pršti iz pipe na zidu susjedove kuće. Izašao sam van da vidim gdje je Zvone i vidio mu noge u šahtu. Glavom je pao u otvor. Pokušavao sam ga izvući. Dozivao sam ga Zvone, Zvonko moj. Totalno sam se sledio. Zvao sam i sina da mi ga pomogne izvući ali nismo mogli. Pretežak je bio. I nije davao znakove života. Zvali smo odmah policiju. Evo, tu su i vatrogasci kako bi ga izvukli valjda. Nikad nisam osjetio toliku nemoć kao kad mi je sin rekao: ‘Pusti tata, pusti, moramo zvati policiju.’ – rekao je za Jutarnji list Antun H., stanar Čakovečke ulice u Sesvetama. O tragično preminulom susjedu ima samo riječi hvale. Otkriva nam da ga život nije mazio i da je živio sam.

– Zvonko je bio dobar čovjek. I bio je sirotinja. Nije imao ženu ni djecu. Živio je od socijalne pomoći, hranio se u pučkoj kuhinji. Imao je dobru dušu. Nekad je radio u papirnici i, osim što smo susjedi, mi smo prijatelji od djetinjstva. Možda mu se zavrtilo u glavi kad se nagnuo nad šaht. Koristio je često vodu iz pipe da zalijeva vrt pa je možda i sada ispirao šaht i zamantalo mu se od plinova. Ne znam što više da vam kažem. Izgubio sam dobrog prijatelja i susjeda – zaključio je prijatelj stradalog muškarca, piše Jutarnji list.

Facebook Komentari