EP vaterpolo 2020: Ludnica u Budimpešti, Srbija ispala, Crna Gora izbacila Italiju

Ad

Srbija je ispala u četvrtfinalu, na peterce tek odnosno nešto malo teže od predviđenog. U biti, izgubili su onako kako su posljednji put dobili baš Španjolsku, i to u Barceloni 2018. u finalu EP – petercima, pišu Sportske novosti.

Srbija je pak bila najjednostavnije bi bilo napisati – slaba. Odnosno, u okviru svojih sadašnjih mogućnosti, te je u biti Furija propustila riješiti pitanje pobjednika puno ranije. Početkom druge četvrtine je Srbija povela 3:1, ali tada na scenu stupa ona prava Furija, ona koje se ovdje opravdano boje. Fernandez s desne strane, pa Perrone iz peterca i dva sjajna gola velike španjolske nade Bernata Sanahuje. Dečka kojeg uspoređuju s Estiarteom. U tren je bilo 5:3 za Španjolsku. Sve što je Srbija uspijevala učiniti je smanjivanje vodstva, a onda malo manje od šest minuta do kraja poravnati golom njihovog daleko najboljeg igrača, ljevorukog Dušana Mandića.

U ruletu peteraca, vratar Lopez koji je i inače imao sjajnu večer uspio je obraniti šut baš tom Mandiću. Isto je napravio i Branislav Mitrović Munarrizu, ali Prlainović je pogodio u gredu i to je taj jedan ključni gol razlike koji je Španjolsku odveo u polufinale, Srbiju u pordak od 5. do 8. mjesta.

SRBIJA – ŠPANJOLSKA 9:10 (5 m)

(2:1, 1:4, 2:1, 1:0 – 3:4 peterci)

BUDIMPEŠTA – Duna Arena. Gledatelja 4.500. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Colombo (Italija). Opunomoćenik: Racine (Švicarska).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović (6 obrana). IZBORNIK: Dejan Savić.

ŠPANJOLSKA: Lopez (12 obrana), Munarriz, Granados 1, Sanahuja 2, De Toro, Larumbe, Delgado, Fernandez 1, Tahull, Perrone 2(1), Mallarach, Bustos, Lorrio. IZBORNIK: David Martin.

PETERCI: Srbija -, Španjolska 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Srbija 16, Španjolska 12. TREČA OSOBNA POGREŠKA: Ranđelović (20), Jakšić (28), Bustos (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Srbija 3-11 (27%), Španjolska 3-13 (23%).

Prva utakmica četvrtfinala i odmah iznenađenje. Ne kada se sagledaju zbivanja u bazenu u 32 minute, ali uoči utakmice malo bi i Crnogoraca stavilo novac na svoju vrstu. No, momčad izbornika Gojkovića je odigrala i fanatično i fantastično s junacima u likovima vratara Dejana Lazovića sa 14 obrana i neriješive zagonetke za Talijane, mladog Marka Petkovića na lijevoj strani. Mladac je postigao 4 gola, sva četiri s igračem više i sve na isti način. Prebačaj s desne na lijevu stranu.

Uz sve, Talijani su imali strašnih problema s igračem više, s probijanjem crnogorskog bloka u prvoj i drugoj lini i tu se očitovala ta agresivnost, fanatičnost Crne Gore. Kada uz sve ne realizirate ni peterac, kao što se dogodilo Italiji (Luongo u gredu). Unatoč izrazitom sudačkom “navlačenju” za Italiju, spasa im nije bilo.

U izjednačenom susretu, Crna Gora je povela prvi put osjetnije 9:7 krajem treće, a na početku zadnje je pogotkom Ivovića iz peterca za 10:7 naviješteno slavlje južnih susjeda.

Ova pobjeda Crne Gore sada znači da će na ovom EP za plasman na OI u Tokio nužno trebati osvojiti – zlato, pišu Sportske novosti.

Facebook Komentari