Bandića pred sudom dočekali prosvjednici s transparentima: Stavi pravu stvar na pravo mjesto, u Remetinec

Danas se održava ročište na suđenju zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u aferi Agram. Kako su ranije najavili, u sudnicu bi prvi put mogli doći i neki aktivisti i članovi brojnih udruga.

Nastavlja se suđenje u megaaferi Agram, a Milan Bandić danas se u 9 sati pred sudom mora očitovati o optužnici koju je USKOK naknadno doradio. Zbog sumnji u zlouporabe sa zbrinjavanjem gradskog otpada na optuženičku će klupu sjesti s Petrom Pripuzom.

Kako su i najavili, pred zgradom Županijskog suda u Zagrebu Bandića čekaju i predstavnici građanske inicijative ”Zagreb te zove”, koji su nezadovoljni načinom na koji Bandić upravlja gradom već dva desetljeća. ”Takve bi trebalo poslati na galge”, ”Stavi pravu stvar na pravo mjesto, u Remetinec”, ”Institucije su stup korupcije”, samo su neke od poruka na transparentima nezadovoljnih građna.

”Pripremili smo mu jedan divan, slatki paket za odlazak u Remetinec, da vidi kako građani misle na njega. Tu je četkica za zube, malo toalet papira, sapun i simpatični ručnik da ga opremimo put juga”, poručila je jedna od čelnica inicijative, Gordana Pasanec iz udruge Siget.

Podsjetimo, ovo nije jedini slučaj koji se vodi protiv Bandića. U aferi štandovi nepravomoćno je oslobođen optužbi da je pogodovao udruzi u Ime obitelji, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari