Vučić o susretu s Plenkovićem u Davosu: Otvoren i ugodan razgovor

Foto: Instagram/Budućnost Srbije
Ad

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Davosu se susreo s premijerom Andrejom Plenkovićem i ocijenio razgovor kao “otvoren i ugodan”.

“Jutarnji razgovori o srpsko-hrvatskim odnosima s premijerom Andrejom Plenkovićem”, objavljeno je na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”, uz fotografiju Vučića i Plenkovića.

Vučić je za Blic rekao kako se s Plenkovićem susreo pred sam početak panela Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana.

“Dotaknuli smo se odnosa Srbije i Hrvatske i čini mi se da je puno više povjerenja i optimizma”, rekao je Vučić, piše N1 prenoseći Betu i FoNet.

Niz sastanaka premijera Plenkovića

Tijekom boravka u Davosu hrvatski premijer će održati niz bilateralnih sastanaka. Sastat će se s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim, gruzijskim premijerom Giorgijem Gaharijom, bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, predsjednikom vlade Nizozemske Markom Rutteom, potpredsjednikom vlade Vijetnama Truongom Hoa Binhom te ministrom gospodarstva i financija Francuske Brunom Le Maireom.

Također, susrest će se i s glavnim tajnikom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom, glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Lucom Visentinijem, predsjednikom Europskog istraživačkog vijeća Maurom Ferrarijem, dekanom INSEAD-a Singapore Ilianom Mihovom, izvršnom direktoricom MMF-a Kristalinom Georgievom, izvršnom direktoricom Visa Europe Charlotte Hogg, predsjednikom EIB-a Alexanderom Stubbom te predsjednicom Uprave tvrtke Booking.com Gillian Tans, piše N1.

Facebook Komentari