Pripadnik ATJ Lučko zbog iznude udaljen s dužnosti, predan pritvorskom nadzorniku. Kazneno prijavljen i on i zvijezda serije ‘KT2’ Leon Lučić

Ad

O slučaju pokušaja iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48) u kojoj su sudjelovali bivši policajac i zvijezda serije ‘Krim tim 2’ Leon Lučić (48) te pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko Andrija Vrhovac (35) u nedjelju se oglasila karlovačka Policijska uprava, koja u priopćenju, ne navodeći pritom ničiji identitet, već samo njihovu životnu dob, otkriva da su Lučić i Vrhovac sada i službeno osumnjičeni za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede te da je Vrhovac udaljen iz službe i predan pritvorskom nadzorniku, objašnjava Jutarnji.

– U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju, navodi policija u priopćenju pa nastavlja:

– Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen.

Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe, navodi karlovačka policija.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije, zaključuje karlovačka policija napominjući da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Kao što smo izvještavali, Lučića i Vrhovca tereti se za pokušaj iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D., a koji je na primopredaju novca došao u društvu bivšeg MMA borca Mirka Šintića, koji je pak u tučnjavi koja je izbila teško ozlijedio Lučića.

Facebook Komentari