VIDEO Kakva drama u Bundesligi, Borrusija gubila 3:1, a onda je ušao debitant, 19-godišnjak i ugradio hat-trick u preokret

Borussia je u gostima kod Augsburga u 55. minuti gubila s 1-3, a onda je u igru ušao 19-godišnji norveški napadač Erling Haaland, koji se u jesenskom dijelu sezone u dresu Salzburga iskazao golgeterskim sposobnostima.

Njegov debi u Bundesligi bio je isto tako uspješan, upisao je hat-trick i donio pobjedu Borussiji Dortmund, koja je slavila s 5:3. Haaland je bio strijelac u 59., 70. i 79. minuti, a preostala dva pogotka postigli su Julian Brandt (49) i Jadon Sancho (61). Hrvatski stoper Tin Jedvaj odigrao je svih 90 minuta za Augsburg.

Haalandu su za prvi pogodak u dresu Borussije trebale samo 183 sekunde. Ukupno je odigrao svega 34 minute, uputio tri udarca u okvir gola, zabio tri komada i upisao hat-trick.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je asistent za jedini pogodak Wolfsburga, koji je izgubio od Kölna s 1-3.

Pobjedu Kölnu donijeli su dvostruki strijelac Jhon Córdoba (22, 45+2) i Jonas Hector (62), a Brekalo je u 66. minuti povukao polukontru i odlično je uposlio Renata Steffena, koji je pogodio za konačnih 1-3. Jedanaest minuta kasnije hrvatski nogometaš izašao je iz igre, piše gol.hr.

Share This Article