U gorju pada snijeg, moglo bi ga biti i dvadesetak centimetara

Foto: Istramet, Diana Zbasnik

U gorju je počeo padati snijeg. Prema najavama meteorologa, u nekim predjelima bi ga moglo biti i do 20 centimetara.

Prvi ovogodišnji snijeg počeo je padati u gorju, a rosulje ima posvuda u unutrašnjosti. Hrvatski autoklub upozorava vozače na dodatan oprez zbog skliskih kolnika.

Vlažnih i skliskih kolnika ima u većem dijelu unutrašnjosti, a zbog rosulje koja se ledi u dodiru s tlom moguća je mjestimična poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog najavljene promjene vremena sa snijegom i susnježicom, osobito u Lici i Gorskom kotaru, ali i u nizinskom dijelu unutrašnjosti te kišom koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom. Zbog navedenog, moguća je poledica i stvaranje snježnog pokrivača, a u priobalju i jak vjetar. Iz HAK-a apeliraju na vozače da prije puta provjere stanje na cestama, da na put ne kreću bez propisane zimske opreme te daju prednost prolaska vozilima zimske službe.

U gorju bi do kraja nedjelje moglo pasti i dvadesetak centimetara snijega, a u središnjoj Hrvatskoj od pet do maksimalno 10, dok će na istoku pasti najvjerojatnije i manje od pet centimetara snijega. I u nedjelju prijepodne još će u kopnenom dijelu zemlje biti susnježice i snijega. Potom bez oborina, ali većinom oblačno, piše dnevnik.hr.

Vakula najavio promjenu vremena za vikend

Facebook Komentari