EP vaterpolo 2020: Uvjerljive Barakude i službeno prve u skupini

Uvjerljive Barakude i službeno prve u skupini.

SLOVAČKA – HRVATSKA 4:16 (0:3, 2:4, 1:4, 1:5)

BUDIMPEŠTA – Duna Arena. Gledatelja 2.000 Suci: Dreval (Rusija) i Stavridis (Grčka). Opunomoćenik: Bitadze (Gruzija)

SLOVAČKA: Hoferica (6+1 obrana), Caraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1 (1), Marek Tkač 1, Bielik 1, Kovačik, Kolarik, Balaž, Kozmer. IZBORNIK: Peter Nižny

HRVATSKA: Bijač (3 obrane), Macan, Fatović 2, Lončar 3, Joković 2 (1), Vukičević, Bušlje 5, Miloš 3, Vrlić (0), Benić 1, Garcia, Marcelić (8 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

PETERCI: Slovačka 1-1, Hrvatska 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Slovačka 9, Hrvatska 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kolarik (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Slovačka 0-7, Hrvatska 4-7 (57%).

Rutinski obavljeno. U maniri naglašenog favorita, ali i kandidata za najviši plasman. Iako je prvo mjesto u skupini, a time i izravan ulazak u četvrtfinale osigurano još dva dana ranije neovisno ishodu sraza sa Slovacima, izabranici izbornika Tucka baš ništa nisu prepustili slučaju.

Prva četvrtina bez primljenog pogotka, obrana sjajna. U biti, takva je bila cijelu utakmicu. Činjenica da smo se obranili u svih sedam navrata s igračem manje baš će sve reći po tom pitanju. Ne može se ništa zamjeriti niti napadu. Kako i bi kada na kraju slavite s 12 golova razlike. Možemo diskutirati o tomu da Slovaci nisu kvalitetom dorastao suparnik, što smo znali i ranije, ali ozbiljnost u sve 32 minute je ono što valja pohvaliti.

U biti, izbornik Ivica Tucak je imao nalog svojim igračima uoči utakmice. Točnije, dva naloga. Prvo je odigrati maksimalno angažirano od prve do posljednje minute, te drugo, neka se nitko ne ozlijedi. Oba su naloga ispunjena, Hrvatska je rutinski, a uvjerljivo slavila i sada Barakude imaju gotovo pa puna četiri dana odmora. Naime, sljedeću utakmicu, a bit će to četvrtfinale, Hrvatska će igrati u srijedu, 22. siječnja, po svemu sudeći od 20.30 sati.

Pripomenimo za kraj da je Hrvatska protiv Slovačke igrala bez Luke Bukića koji je zbog povišene temperature ostao u hotelu, piše HVS.

Rezultati by SofaScore

Share This Article