EP rukomet 2020, Červar nakon drame s Njemačkom: Vratili smo opet Hrvatsku gdje joj je mjesto, u polufinale i vrh svjetskog rukometa

Hrvatska rukometna reprezentacija režirala je veliki preokret protiv Njemačke te u infarktnoj završnici izborila polufinale Europskog prvenstva.

”Prije svega se moram zahvaliti i čestitati mojim igračima koji su na poluvremenu prihvatili moju tezu da ne smijemo izgubiti. Oni su cijelo vrijeme imali prednost, mi smo gubili živce, ali na kraju se ipak pokazalo da vještina i upornost pobjeđuju. Na kraju je i Šego dao svoj doprinos. Vratili smo opet Hrvatsku gdje joj je mjesto, u polufinale i vrh svjetskog rukometa”, rekao je uzbuđeni Lino Červar za RTL.

”U određenom trenutku kad je bila kriza, nismo klonuli. Dogovorili smo se na poluvremenu da moramo izdržati. Pobijedio je inat i ta želja za pobjedom. Bila je i nervoza na klupi. Problem je bio u tome što smo mi nasjeli na njihovu čvrstu igru. No kad smo i pored toga i pored promašenih sedmeraca pokazali jednu mentalnu snagu, to čini vrhunske igrače”, dodao je hrvatski izbornik.

Junak dvoboja Igor Karačić minutu i pol prije kraja postigao je gol za 25:24, a pobjedu i polufinale Eura osigurala je fenomenalna obrana Marina Šege 13 sekundi prije isteka vremena.

”Ja sam u Grazu rekao da smo prvi zadatak ispunili. Sad smo ispunili drugi zadatak i idemo na treći zadatak. No pričekajmo prvo ostale utakmice. Mi smo jedina reprezentacija koja od početka stoljeća ima kontinuitet rezultata. Kao mala zemlja, mislim da možemo biti ponosni na takve rezultate.”, prenosi gol.hr.

Iz minute u minutu, EP rukomet 2020: U potpunoj drami Kauboji izborili polufinale u boju s Njemačkom

Facebook Komentari