Nema radijatora, a računi dolaze

Gotovo nevjerojatna priča dolazi iz Karlovca. Željko Tomašić čak je sedam puta pravomoćno dobio spor s gradskom tvrtkom Toplana, a iz te tvrtke i dalje ga – tuže. U udruzi za zaštitu potrošača zahtijevaju hitnu sjednicu te traže odgovornost Toplane i Grada za troškove sudskih postupaka, piše HRT.

Prije sedam godina Gradska toplana nije imala mogućnost odvojiti potrošače iz sustava grijanja. Željko Tomašić tada je radijatore jednostavno odrezao. No računi za grijanje i dalje dolaze.

– Svakih 6 mjeseci uredno šalju opomene, ovrhe, godišnje opomene, čak i na sve na što su već izgubili spor, da im i dalje trebam platiti itd, rekao je Željko Tomašić, bivši korisnik Gradske toplane.

Tomašić je 2012. dobio prvu pravomoćnu presudu da račune Toplani više ne treba plaćati jer se njihovim uslugama više i ne koristi. No u toj tvrtki kao da to ne priznaju. Oni ga i dalje svaku godinu tuže.

Direktor Gradske toplane, Hrvoje Klobučar, kazao je da je institut zastare u poslovima s građanima godinu dana te je nastojao objasniti potrebu za ponovnim pokretanjem ovrhe.

Još je apsurdnije što Željko s Gradskom toplanom nema sklopljen nikakav ugovor. To je zapravo nova tvrtka, osnovana zbog bankrota stare i oni su samo preuzeli kupce. Zakon o potrošačima tu ide Željku naruku.

– Čl. 46 kaže da ako trgovac pošalje robu ili uslugu, a da ja to nisam naručio, da se to smatra promidžbenim darom trgovca, kazao je Tomašić.

No tu je sudska praksa neujednačena, pa je čak bilo i nekoliko prvostupanjskih presuda Toplani u korist. U društvu Potrošač pitaju se otkud gradskoj tvrtki pravo da novac troši na tužbe koje, na višim sudovima, ipak gubi.

U Gradskoj toplani ipak kažu da su počeli brisati odvojene korisnike koji dobiju barem dvije pravomoćne presude. Kako se tu još zadržao Željko, nije im jasno. Možda stvari objasni presuda Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu na kojem ih je Željko tužio za, kako kaže, višegodišnje maltretiranje, piše HRT.

Facebook Komentari