Zagrebačka policija ipak progovorila o nevjerojatnom slučaju iznude koji je završio kobno za zvijezdu TV serije i bivšeg policajca

Bivši policijski inspektor Leon Lučić koji je javnosti poznat kao protagonist televizijske serije Krim Tim 2 sudjelovao je u subotu u tučnjavi više muškaraca na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića te je teže ozlijeđen. PU zagrebačka objavila je više detalja o tom događaju.

Pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Zaprešić Ivo Pelivan kazao je da je 7. siječnja Policijskoj postaji Zaprešić prijavljeno kazneno djelo iznude.

“Kriminalističko istraživanje je tajno, jedna osoba je na liječenju i o tome ne možemo više reći. U tom događaju policija nije sudjelovala u samoj realizaciji. Oštećena osoba je samo inicijativno krenula u realizaciju, tu nekakvu klopku, bez dogovora s policijskim službenicima. Oštećeni je potpisao izjavu o tajnosti izvida”, kazao je Pelivan i dodao da je kriminalističko istraživanje o ostalim okolnostima tajna. Pelivan nije htio odgovoriti na pitanje novinara je li PP Zaprešić dobio to jutro u 9:07 mailom audiosnimku iznude.

“Oštećena osoba je samoinicijativno krenula u realizaciju, novac koji je trebao poslužiti kao dokaz nije bio kod njega”, kazala je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću. Daljnim kriminalističkim istraživanjem bit će utvrđeno jesu li počinjena još neka kaznena djela.

“Krenuo sam u realizaciju klopke”

“Sad je sve dalje u nadležnosti PU karlovačke budući da je kazneno djelo počinjeno na području u nadležnosti PU karlovačke. To je sve sada u nadležnosti njih”, kazao je Boris Novak, Sektor kriminalističke policije, voditelj službe organiziranog kriminaliteta.

“Bilo je sve iskomunicirano, Služba organiziranog kriminaliteta je dobila informaciju da PP Zaprešić provodi kriminalističko istraživanje kaznenog djela iznude. Pripremu je vršila PP Zaprešić. Uzeli su određenu svotu novca koju su obilježili da bi on kasnije služio kao dokaz”, dodao je.

“Kazneno djelo iznude je u nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva. Policijska postaja surađuje s Općinskim državnim odvjetništvom. Policijska postaja je imala direktnu komunikaciju s nadležnim državnim odvjetništvom”, objasnio je Novak.

“Klopka se pripremala, napravljen je plan, no do realizacije od strane policije nije došlo”, objasnio je Novak. Na pitanje novinara jesu li policajci krenuli prema mjestu sastanka na dan kad se sve dogodilo, Novak je odgovorio da je kod klopke bitno da se oštećeni ponaša u skladu s uputama policije.

“U ovom slučaju oštećeni to nije radio, on je krenuo samoinicijativno u realizaciju, policijski službenici nisu imali ta saznanja da bi mogli krenuti za oštećenim”, kazao je Novak i još jednom potvrdio da je primitak maila s audio snimkom dogovora lokacije u PP Zaprešić u 9:07 u fazi izvida.

“Jedan dio informacije je došao od PU zagrebačke, ali samo o tom mjestu gdje se sve dogodilo. Na kraju smo znali da se dogodilo”, objasnio je Novak.

Teško ozlijeđen u tučnjavi

Bivši policijski inspektor Leon Lučić u utorak je zbog teških ozljeda opasnih po život, koje je zadobio u tučnjavi u Draganiću prošloga tjedna, iz karlovačke Opće bolnice prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava.

Prema pisanju medija, povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura. Zbog okolnosti da iznuda spada u organizirani kriminal u domeni je Uskoka i tzv. policijskog Uskoka, a karlovačka državna odvjetništva ne rade na ovom predmetu.

Naime, neslužbeno se doznaje da su nepoznati iznuđivači tražili su od poduzetnika 100.000 eura, a zauzvrat su mu nudili podatke iz tajne policijske istrage protiv njega. No on je iznudu prijavio policiji koja je označila novac te pripremila klopku.

U jednom trenu iznuđivači su se s poduzetnikom i MMA borcem našli nasamo. Iz auta iznuđivača izašli su Lučić i još jedan muškarac, a obojica su navodno imala pištolje. MMA borca Lučić je pištoljem tukao po glavi i ramenima. Slomio mu je ključnu kost, no borac je uzvratio, srušio je Lučića i izbio mu pištolj iz ruke.

Muškarac koji je s Lučićem stigao na primopredaju je pobjegao. Lučić je nokautiran, no pridigao se, a ionda su ga obojica svladala. Policija, koja je došla s 15 minuta zakašnjenja, našla ga je zavezanog, s teškim frakturama glave. Uhitili su ga, ali su ga morali hitno prebaciti u bolnicu gdje su ga liječnici stavili u induciranu komu. Iznuđivani poduzetnik ima lakše ozljede, piše dnevnik.hr.

Bivši policajac i zvijezda serije u induciranoj komi: Pokušao iznuditi 100.000 eura, prebio ga MMA borac

Facebook Komentari