Smijenjeni ravnatelj Nogalo: Svaki put provjeravam auto da mi ne bi namjestili neku drogu

Kao što sam i rekao, žele mi namjestiti svakakve afere pa su tako počeli i nadriliječništvom što je inspekcija pokazala da je glupost. Čekam kad će me optužiti za prostituciju, pedofiliju pa možda čak i za drogu. Svaki put provjeravam svoj auto kako mi ne bi namjestili neku drogu – rekao je za 24 sata dr. Boro Nogalo, smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak.

Ponavlja kako je cijela priča oko njegove smjene apsurdna. – Jedina mjerodavna inspekcija je Ministarstva zdravstva i HZZO-a. Ako oni kažu da je sve u redu, zašto takav mjerodavan dokument ne izlazi u javnost. Drago mi je što taj zapisnik opovrgava nevjerojatne optužbe koje mi se stavljaju na teret i nije mi jasno, ili mi je zapravo sve jasno, da se taj zapisnik toliko dugo čuva i ne iznosi u javnosti. Mora postojati dublja stvar zbog tog skrivanja zapisnika. Postavlja se pitanje je li to projekt bolnice u Blatu jer u Povjerenstvu za tu bolnicu su i profesorica Ana Stavljenić Rukavina i ministar Kujundžić – kaže Nogalo.

Pita se kome odgovara situacija da se jedna mala uspješna bolnica devastira. – Dok sam bio ravnatelj preko raznih posrednika nudile su se razne konzultantske firme, ali i građevinske koje su bile zainteresirane za rad s našom bolnicom, među njima je bila i konzultantska firma Ane Stavljenić Rukavine, bliske suradnice gradonačelnika Bandića. Svima sam napomenuo da tražim najvišu razinu kompetencija i tako ih redom odbijao. Želio sam najbolje za bolnicu jer smo se jako namučili oko dobivanja projekata – rekao je dr. Nogalo.

Otvoreno HRT: Što se skriva iza smjene dr.Nogala

Facebook Komentari