Na pomolu nova promjena vremena, za vikend moguć snijeg

Prognoza Doriana Ribarića na N1..

Jutros ipak malo manje hladno, no svejedno valja biti na oprezu u prometu. I dalje se u kontinentalnim područjima radi o negativnim temperaturama od -3, -4 , ima poledice, a to će se ponegdje uz mjestimice i vrlo gustu maglu po kotlinama i nizinama zadržati dobar dio prijepodneva.

Naime, opet imamo i temperaturnu inverziju gdje je hladnije i maglovitije na kopnu u prvih 200-300 metara nadmorske visine, a toplije u višim slojevima atmosfere, primjerice u Ogulinu i Plitvicama čak jutros 5 stupnjeva.

Nastavljaju nam se, naime, stabilne prilike kao i zadnja više manje gotovo 4 tjedna. Poremećaji uglavnom samo sjevernije od naših krajeva, a ako i stignu, stignu više kao tek jedno prolazno naoblačenje.

Tako će i danas nešto više oblaka biti uz Jadran, ponegdje uz obalu moguće je i vrlo malo kiše ili rosulje. Od sredine dana u većini kopnenih krajeva više sunčana vremena nego jučer, a magla i niski oblaci najdulje će se zadržavati na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Prema večeri i tijekom iduće noći posvuda suho, u nizinama ponovno maglovito, a više oblaka skupit će se na sjevernom Jadranu gdje također može biti niske naoblake.

Najviše dnevne temperature više nego jučer, trebale bi to biti vrijednosti između 4 i 8 stupnjeva na kopnu, ali gdje se magla dulje zadrži ipak bliže nuli. Na Jadranu ugodnije, između 12 i 15 Celzija.

Sutra opet bez većih promjena. Ipak uz više sunčana vremena, prije svega u Dalmaciji, ali i zapadnim kopnenim krajevima. U nizinama ponovno magla i niski oblaci tijekom prijepodneva, najdulje u Slavoniji i dijelu Posavine.

Prema vikendu sve češća i upornija magla, temperature postupno niže, a za vikend moguće i malo oborine na granici kiše i snijega.

Facebook Komentari