Lov na Crnog labuda: Plenković zadao rok za pronalazak krivca za loše rezultate HDZ-a

Još se uvijek traže krivci za loše rezultate HDZ-a na predsjedničkim izborima. Dok stižu sve glasniji zahtjevi za rekonstrukcijom iz same stranke čekaju se analize županijskih organizacija.

Rok im je stranački šef Andrej Plenković dao do danas. No, vrijeme premijeru curi jer na pragu su parlamentarni izbori i nikad mu više javno okrenutih leđa.

Danas u središnjicu moraju stići izvještaji svih županijskih organizacija, piše RTL.

Da ne bi bilo lova na vještice šef izbornog stožera pokušava preuzeti punu krivnju za loš rezultat. Treba pričati o problemima otvoreno, poručuje, ali veći problem vidi u gafovima predsjedničinih savjetnika za vrijeme debata, nego u samom Milanu Bandiću.

“Ja nisam ovdje da branim Bandića niti ga želim braniti niti bi branio nekoga tko je nekad napravio nešto što nije smio napraviti, ali ja želim biti maximalno dosljedan i ne mijenjati razmišljanja i promišljanja kada se nekome dogodi nekakva situacija u kojoj se vi morate brže bolje ograditi od čovjeka i ići nekome dalje”, rekao je Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

U svakom slučaju Bandić prema saznanjima RTL-a neće biti tema na idućem sastanku.

“Zaključili smo činjenice, a to su da smo od prvog do drugog kruga više nego duplo dobili broj glasova, ali na žalost to nije bilo dostatno”, poručio je Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Kako doznaje RTL, to će biti glavna deviza Mikuliću kad bude morao pred predsjednikom stranke odgovarati na pitanje zašto je Zagreb zakazao?

Glave najvjerojatnije ipak neće letjeti, slikovito rečeno, zbog rezultata predsjedničkih izbora. Oni su gotovi, a na redu su HDZ-u puno važniji oni unutarstranački. Pa se javljaju i oni koji se žele kandidirati na čelnu poziciju stranke.

“HDZ je izašao iz svoga korita gdje ga je pozicionirao njegov utemeljitelj Franjo Tuđman. Moramo izabrati vodstvo koje će rekonstruirati HDZ i u skladu s očekivanjima naših članova, simpatizera i birača postići pobjednički rezultat na izborima za Hrvatski sabor”, objavio je Miro Kovač, bivši ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

“Ja ga poštujem i cijenim kako kolegu, prijatelja i budućeg kandidata za mjesto predsjednika stranke, ali u ovom trenutku moramo zatvoriti priču i prestati voditi bitku za novog predsjednika stranke preko leđa Kolinde Grabar-Kitarović i prošlih izbora“, poručio je Anušić.

Svim kandidatima za predsjednika Anušić poručuje da će imati vremena iskazati svoje namjere.

Plenković i Vlada na teškim mukama, EP mu poslao rezoluciju po kojoj bi Tito trebao van iz parkova i s ulica, a i organizacije koje ga veličaju ne bi trebale postojati

FOTO Plenković na Twitteru objavio čudnu šifru, ne zna se znači li “guraj gripene” ili nešto drugo

Share This Article