Jandroković najavio burnu večer: Današnja sjednica u HDZ-u neće biti mirna kao sjednica Predsjedništva Sabora

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je danas, nakon sjednice Predsjedništva Sabora, ishod predsjedničkih izbora u kojima je kandidatkinja HDZ-a, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ostala bez novog mandata.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prvo je rekao više o odlukama na sjednici Predsjedništva Sabora, prenosi N1.

“Dogovorili smo se da ćemo raditi od 15. siječnja do 3. travnja, kada će biti stanka, oko Uskra. To je 12 radnih tjedana. Imat ćemo 112 točaka dnevnog reda, barem je toliko zasad došlo. Započet ćemo s aktualnim prijepodnevom, pa ćemo imati izvješće o sjednici Europskog vijeća. Na početku sjednice, rapravljat ćemo o opozivu ministrice Divjak”, kazao je predsjednik Sabora.

“Današnja sjednica Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a neće biti mirna kao sjednica predsjedništva Sabora”, kazao je Jandroković.

Dodao je: “Bit će vjerojatno puno više rasprave. Mi ćemo proanalizirati koji su razlozi, što je ustvari bilo ključno kod toga da ne dobijemo ove izbore. No, o tome ću prvo govoriti na sjednici Predsjedništva, onda javno.”

Politika je kao sport – ne možeš uvijek pobijediti, ali kad ne pobijediš moraš proanalizirati

“Mi ćemo danas svakako rapravljati o tome. Ali ne bi bilo korektno da prije same sjednice Predsjedništva najavim ono što će se događati. Očekujem da će biti različitih razmišljanja, čuli smo ih tijekom kampanje i na sam dan objave rezultata. Dakle, očekujem da u jednoj demokratskoj atmosferi raspravimo sve ono što je važno za HDZ,” dodao je Jandroković.

“Politka je kao sport. Ne možeš uvijek pobijediti, ali nakon što ne pobijediš, moraš proanalizirati.”

Na pitanje novinara odgovara li HDZ-u da prije unutarstranačkih izbora u toj stranci budu parlamentarni izbori Gordan Jandroković odgovorio je sljedeće:

“Postoji status HDZ, mi smo dužni držati ga se, a političke odluke donosit će nadležna stranačka tijela.”

Upitan je i da komentira svoju izjavu kako je u drugom krugu HDZ otišao previše desno.

VIDEO Potpuni muk u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa

“Ja sam takvu izjavu – ne baš takvu, ali nešto slično – rekao nakon što su objavljeni rezultati izbora. Smisao moje izjave je bio taj da je naša kampanja bila takva da je očito jako motivirala i birače našeg političkog suparnika.”

“Izborne kampanje imaju svoje tehnike, svoje zakonitosti. Očito je da kampanja koju smo mi vodili motivirala i naše birače, ali još više birače našeg političkog suparnika. Dakle, to je bio smisao onoga to sam rekao”, pojasnio je Jandroković.

Dodao je i kako dojam da će Hrvatski sabor svoj mandat odraditi do kraja.

“Imam dojam da će Sabor svoj mandat odraditi do kraja. Međutim, u HDZ-u smo spremni na sve moguće scenarije.”

“Ako će netko od koalicijskih partnera, pojedinaca imati neke svoje ideje, planove, mi smo spremni naravno i na izbore. Međutim, čini mi se da ipak postoji nekakvo razumijevanje među svima, tako da treba odraditi predsjedanje EU-om, pa nakon toga tako i tako dolaze parlamentarni izbori. Ali ne isključujem niti jedan scenarij.”

Zaključno je komentirao i kako vidi suradnju s novoizabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem, budući da je kampanja bila oštra.

“Kampanja je jedno, a naša je obaveza surađivati u skladu s Ustavom i zakonima. Tu nisu važni osobni odnosi, nego dužnost na koju smo izabrani. Mislim da tu neće biti nikakvih problema”, kazao je zaključno Jandroković.

Podsjetimo, zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održava se danas u 18 sati, piše N1.

Dan poslije: Duboka stranka na djelu

Kovač pronašao krivca za poraz, a to je Plenkovićeva politika: Žao mi je da je sadašnja predsjednica platila cijenu

Dan poslije: Duboka stranka na djelu

Share This Article