Cure imena budućih Milanovićevih savjetnika, među njima i bivši ravnatelj SOA-e?

Zoran Milanović neće imati brojno osoblje, a najavio je da će za savjetnike birati najbolje

U tu kategoriju bi sigurno spadao, primjerice, Dragan Lozančić, o kojem je Milanović u superlativima govorio u televizijskim debatama s Kolindom Grabar-Kitarović.

Iz Novog lista doznali su za ideju da Lozančića angažira za savjetnika za nacionalnu sigurnost. Milanović ga je kao premijer predložio za ravnatelja SOA-e, s čim se predsjednik Ivo Josipović složio.
Kasnije su Lozančića Kolinda Grabar-Kitarović i Tihomir Orešklović smijenili, Plenković ga je postavio za ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a sada je savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.
“Vjerujem da bi Lozančić radije bio Milanovićev savjetnik za nacionalnu sigurnost nego Božinovićev savjetnik. Nema razloga da mu Milanović to ne ponudi, pogotovo zato što ima o njemu odlično mišljenje”, rekao je Milanovićev bliski suradnik.
Očekuje se da će Nikola Jelić preuzeti dužnost glasnogovornika predsjednika Republike, a Orsat Miljenić još nije prelomio želi li biti predstojnik Milanovićevog Ureda.

Facebook Komentari