2.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kajtazi: Obmanuli su javnost o prvorođenom djetetu u Čakovcu

Kajtazi: Obmanuli su javnost o prvorođenom djetetu u Čakovcu

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorođenom djetetu ove godine u toj županiji.

Naime, tvrdi da su ignorirali romsko dijete koje je prvo rođeno te da su u medijima i na službenoj Facebook stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istoga dana. Očekuje javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku.

“Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacija o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?”, stoji u priopćenju saborskog zastupnika Veljka Kajtazija.

Optužbe je za HTV komentirao međimurski župan Matija Posavec koji kaže kako mu je žao da se jedan plemeniti, lijepi događaj poput rođenja djeteta politizira i koristi za skupljanje političkih bodova.

– Ja svake godine posjećujem prvorođenu djecu u bolnici, no dolazim po pozivu bolnice, nemam direktnu vezu s rađaonom. No, građani Međimurja i naše institucije sigurno nemaju nikakve loše namjere ili ksenofobične ispade, nego pozdravljamo i slavimo svaki novi život i jednako cijenimo i tretiramo sve građane i građanke, bez obzira na nacionalnu pripadnost ili vjeroispovijest, poručio je Posavec.

Najnovije

Još iz rubrike