Olmo za španjolske medije o ponudi Barcelone

Ad

Prije par dana Dinamov zastupnik Andy Bara otkrio je kako je Barcelona poslala službenu ponudu za Danija Olma. Također, sam igrač je prije toga nagovijestio kako broji zadnje dane u Dinamu i da će uskoro napustiti Maksimir. Međutim, još uvijek nije jasno želi li ga Barcelona već sada ili tek na ljeto.

”Ne znam želi li me Barca sada ili na kraju sezone, to je stvar koju kontroliraju moji predstavnici”, rekao je Olmo u intervjuu za španjolske novine L’Esportiu.

S 21 godinom Olmo želi napraviti novi iskorak u karijeri i ”Dinamo se slaže s tim da je dosegao plafon u Hrvatskoj”. Težnja mu je napustiti klub u zimskom prijelaznom roku, jer želi nastupiti na Europskom prvenstvu za Španjolsku.

”Moj cilj je odlazak za Europsko prvenstvo. A bit će mi teško ako u sljedećih šest mjeseci budem igrao samo jedno malo natjecanje poput HNL-a. Želim korak naprijed. I ne samo otići na Europsko prvenstvo, već i nastaviti se poboljšavati”, objasnio je veznjak Dinama te nadodao:

”U Dinamu znaju kakva je moja situacija. Otvoreni su za slušanje ponuda i poslali su nam ih. Zajedno želimo najbolje za sve. Ne želimo naštetiti klubu.”

U ovom trenutku problem bi mogao biti i veliki iznos koji Dinamo traži za Olma, a pitanje je želi li Barcelona platiti 35-40 milijuna eura, kolika je trenutna vrijednost Španjolca.

Olmo je napustio Barcelonu sa 16 godina i potpisao za Dinamo. I ne žali zbog toga. Priznaje da je ono što jest zbog poteza koje je napravio u karijeri, uz potporu svog oca. Ali to je faza kojoj se nazire kraj.

”Sada moramo napraviti zajednički posao, pokušati pronaći rješenje koje će svima odgovarati”, mišljenja je 21-godišnjak.

”Koliko znam, do danas su stigle samo dvije ponude. Prva je bila od Borussije Mönchengladbach, a druga od Barcelone. Sretna sam što su glasine postale konkretne i da je Barca preispitala mogućnost mog povratka kući. Proveo sam šest godina u La Masiji i tamo su me naučili životnim vrijednostima. S druge strane, moja karijera nije bila jednostavna, krenuo sam sporednim putem kojim nitko prije nije krenuo, i evo me”, zaključio je Olmo, prenosi gol.hr.

Facebook Komentari