Policija obradila mladog pljačkaša pošte, koji se poslužio plastičnim pištoljem

U ponedjeljak oko 19 sati na Peščenici na Trgu Stjepana Konzula, u poslovnici pošte, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 54-godišnjom i 40-godišnjom zaposlenicom, kojom prilikom je otuđio više tisuća kuna. Po dojavi, policijski službenici su obilazeći užu i širu zonu uočili muškarca za kojeg su posumnjali da bi se mogao dovesti u svezu s tim djelom. Osumnjičenog su uhitili i doveli u policijsku postaju radi kriminalističkog istraživanja, piše zagrebačka policija.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“.

Naime, sumnja se da je 30. prosinca 2019. godine, s unaprijed stvorenom namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi, došao u poslovnicu pošte u Zagrebu na trgu Stjepana Konzula, gdje je uz prijetnju plastičnim pištoljem počinio razbojništvo nad dvjema zaposlenicama starosti 54 i 40 godina te otuđio novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Komentari