Vlada o Radeljiću: Još jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast

Stigla je reakcija Vlade na optužbe bivšeg predsjedničinog savjetnika Mate Radeljića, prenosi N1.

“Teza da je “Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore” još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast. Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao niti na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika”, navodi se u reakciji iz Vlade.

Podsjetimo, Radeljić je ranije danas reagirao na predsjedničine izjave o njemu tijekom sinoćnog sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem.

“Kolinda Grabar Kitarović u debati na RTL-u javno je lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u.

Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je “Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore”.

Ponudila mi je da sudjelujem u njezinoj kampanji kao “tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati”, a za taj posao mi je ponudila i konkretan financijski iznos. To sam odbio i odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima sam razriješen dužnosti. Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat”, navodi se u Radeljićevoj reakciji.

Podsjetimo, govoreći o Radeljiću tijekom sinoćnjeg sučeljavanja, predsjednica je rekla:

“Imam pravo mijenjati savjetnika. Nisam tražila od SOA-e da bude smijenjen. Druga priča je to što je on dezinformirao javnost.”, piše N1.

Bivši predsjedničin savjetnik Mate Radeljić: Ponudila mi je novac da budem tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati

Na optužbe Mate Radeljića reagirao je i ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Facebook Komentari