RTL se oglasio i otkrio tko je zatražio da se debata završi

RTL televizija oglasila se vezano jučerašnju debatu na kojoj su u jednom trenutku rekli kako se ‘na zahtjev jednog od stožera’ preskače zadnja tematska cjelina. No, kandidati su ipak odlučili kako će odgovarati na ta pitanja, a njihovi su stožeri jučer poručili da nitko od njih nije tražio prekid debate.

– Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”.

Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da “dolazi u ime stožera”. Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke. Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta – stoji u priopćenju RTL-a, prenosi Večernji list.

VIDEO Sučeljavanje Grabar-Kitarović i Milanovića, RTL Duel: Tri mora ili Region; Da zaštitite udbaške zločine donijeli ste Lex Perković i narušili odnose s Njemačkom

Facebook Komentari