Automobil je muškarcu u kolicima prešao preko nogu i pobjegao, traže se svjedoci

U petak je na raskrižju Planinske i Ulice Donje Svetice automobil naletio na muškarca u kolicima koji je prelazio cestu na pješačkom prijelazu. Obitelj na društvenim mrežama traži svjedoke nesreće.

Društvenim mrežama širi se poziv obitelji muškarca s poteškoćama u kretanju da se jave svjedoci prometne nesreće koja se dogodila u Zagrebu u petak prijepodne. Naime, na raskrižju Planinske ulice i Ulice Donje Svetice automobil je muškarcu u kolicima prešao preko nogu i pobjegao.

Njegova kći za DNEVNIK.hr je kazala da ga je jučer boljela noga, no nije htio otići na hitnu. “Rekao je da će otići ako noga počne oticati. Uglavnom je bio u šoku jer se to jako brzo sve odvilo, nije se ni snašao.. očekivao je da će osoba stati i izaći iz auta, ali se to nije dogodilo”, dodala je.

Obitelj moli za pomoć jer se radi o umirovljeniku s malom mirovinom koji ne može sam platiti popravak kolica. Tvrde da je vozilo prošlo kroz zeleno svjetlo na semaforu i skretalo ulijevo, a da je zeleno svjetlo bilo i za pješake na prijelazu.

Kako doznajemo, muškarcu su nakon prometne nesreće pomogli dostavljači koji su se tamo zatekli. Po neslužbenim informacijama očevidaca, riječ je o tamnocrvenom Opelu starijeg godišta. Iz PU zagrebačke potvrdili su da imaju dojavu o prometnoj nesreći, obavljen je očevid te je u tijeku istraga.

Inače, bježanje s mjesta prometne nesreće i nepružanje pomoći je kazneno djelo za koje je predviđena novčana, a u pojedinim slučajevima i zatvorska kazna. Statistika je u tom dijelu porazna – u čak 204 slučaja ove godine počinitelji nesreća s poginulim ili ozlijeđenim osobama pobjegli, a da unesrećenima nisu pomogli niti su nesreću prijavili.

Facebook Komentari