VIDEO Jako jugo stvara probleme: Poplavile rive, pijavica prošla Zadrom

Jako i olujno jugo i veliki valovi potopili su rive gradova u priobalju i stvarali probleme u prometu.

Centar ciklone je iznad mora južno od Pule, Lošinja i zapadno od Zadra. Uz nizak tlak i jako jugo, razina mora se podiže pa su rive duž obale poplavljene.

Poplavljena je riva u Vrsaru, ali i u Vodicama, Kaštel Sućurcu…

Vodičani kažu kako se nadaju da će se more brzo povući.

Pijavica prošla Zadrom

Zadarskim dijelom Ričina u jutarnjim satima prošla je pijavica. Oborena stabla blokirala su promet na cestama, a ima i štete na obiteljskim kućama.

Nestabilno vrijeme s ciklonom koja se premješta iznad nas potrajat će tijekom cijelog dana. Jako i olujno jugo u Primorju će pred kraj dana okrenuti na sjeverozapadnjak. U gorju bi uz pad temperature moglo pasti malo snijega.

U Dalmaciji i dalje kiša i pljuskovi, lokalno i obilniji. Zapuhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak. U središnjem dijelu Hrvatske zapuhat će vjetar sa sjevera, a u Slavoniji zapadnjak ili sjeverozapadnjak.

Početak tjedna donosi stabilnije i hladnije vrijeme. Pad temperature na kopnenom dijelu bit će izražen najviše u noći i ujutro. Razvedrit će se i na moru pa će u dane blagdana prevladavati sunčano vrijeme uz umjeren sjeverozapadnjak. No, i tamo će biti hladnije, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari