Boro Nogalo na prosvjedu poručio da je smjenjen zbog “mržnje dviju žena”

Zbog optužbi protiv liječnika Bore Nogala, zaposlenici zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak održali su prosvjed. Žele, poručili su, zaštititi svoje dostojanstvo i dostojanstvo svojih pacijenata.

“Ogorčeni smo izjavom o nadriliječništvu. Optužiti da se jedna zdravstvena ustanova bavi nadriliječništvom više je nego nonsens. Optužiti nutricionista da se bavi liječenjem pacijenata isto je nonsens.

Naši nutricionisti dio su naših redovnih timova, nutricionizam je priznat i redovito se provodi njihova ekspertiza, preporuke su priznate ne samo u Hrvatskoj, ne samo od našeg HZZO-a, nego u svim europskim centrima. Nutrucioinist nije liječnik. Mi smo provjerili svu dokumentaciju. Ovdje pred svima izričem da nigdje nije pisalo da je liječnik. On je radio u suradnji s liječnikom, na kraju je sve dogovorio s liječnikom i liječnik je napisao nalaz”, rekla je profesorica Turkalj, javlja Index.hr.

Smijenjeni Boro Nogalo poručio je da on i njegovi djelatnici žive za pacijente:
“Ovo je rezultat patološke mržnje dviju žena, Ane Stavljenić Rukavine i Jelene Pavičić-Vukičević”.

Pozvao je Bandića da sjednu i da zajedno razgovaraju jer tvrdi da je dezinformiran i da ne zna prave informacije, javlja Index.hr.
Stručno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak u srijedu je jednoglasno donijelo odluku da se tvrdnjama o navodnom nadriliječništvu obmanjuje javnost, a bolnica kleveće.

Podsjećaju kako je Dječja bolnica Srebrnjak certificirani centar izvrsnosti Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Europske unije te da svom radu pristupaju multidisciplinarno, što znači da u liječenju djece uz pedijatre sudjeluju mnoge druge struke, poput psihologa, fizioterapeuta, nutricionista, molekularnih biologa.

Podsjetimo, Boro Nogalo smijenjen je s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, a Grad Zagreb je u utorak protiv njega podnio kaznenu prijavu zbog nadriliječništva, dok je na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Jelena Pavičić-Vukičević prozvala Nogala i bolnicu za nadriliječništvo.

Facebook Komentari