Predsjednica RH: Bili smo svjedoci curenja podataka, mislim da je u SOA-i stanje sada malo bolje

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović svoj će završni skup u Istri danas održati u maloj istarskoj općini Sveti Petar u Šumi. Ondje je komentirala i svoju izjavu sa sinoćnjeg sučeljavanja kada je rekla kako ima korupcije u SOA-i.

“Što se tiče korupcije, nažalost ona je sveprisutna u društvu. Ona nije samo u politici, ali meni je najviše zabrinjavajuće kada je ona prisutna u onim agencijama koje bi se trebale baviti borbom protiv korupcije.”

“I imate vrlo ozbiljan slučaj koji je sada, čini mi se u drugostupanjskom postupku, gdje su u VSOA-i pronevjereni veliki, veliki novci.”

“Dakle, sudski postupak se vodi. Hoće li to ići još dublje i dalje, vidjet ćemo.

A bili smo i svjedoci toga da su curili podaci. Mislim da je u SOA-i stanje sada malo bolje, ali moje je mišljenje da treba krenuti u zapošljavanje mladih, obrazovanih ljudi.”

Kazala je i kako je svjesna svojih ovlasti te kako zna da se ne može miješati u rad samih službi, prenosi N1.

“Međutim, ja sam isto tako svjesna svojih ovlasti, da se ne mogu miješati u rad samih službi, već postoje nadzorna tijela, među kojima je i Savjet za koordinaciju rada službi. I tu će se sigurno poboljšati cijela ta koordinacija.”

N1 podsjeća kako je sinoć tijekom velikog sučeljavanja svih 11 predsjedničkih kandidata koje se održalo na HRT-u, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla kako se bavi korupcijom u drugim službama, poput SOA-e.

“Međutim, ono što je meni problem jest da se ja bavim korupcijom u samim službama, i u SOA-i, i u drugim službama. Mislim da je došlo vrijeme da se pomladi, da se zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani i koji će raditi profesionalno”, rekla je sinoć predsjednica.

Grabar-Kitarović: Milanovićev ministar obrane Kotromanović zaštitio Grdića i Preosta; To je korupcija najvišeg reda. I protiv takvog sustava se borim i borit ću se

Kotromanović: Grabar-Kitarović je najveća ugroza za sigurnosne službe RH

Škoro: Dio pitanja za sučeljavanje napisan na Pantovčaku; Obavještajna i paraobavještajna zajednica pokušavaju diskreditirati i mene i moju obitelj

Facebook Komentari