Bernardić: Divjak će braniti isti licemjeri iz Vlade i HDZ-a koji su je napadali; Očekujem da predsjednica bude pozvana na obavjesni razgovor u SOA-u

Ad

Čelnik oporbe Davor Bernardić održao je konferenciju za medije na kojoj se dotaknuo predizbornog sučeljavanja predsjedničkih kandidata i kandidatkinja, ali i zahtjeva za opoziv ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, kojeg je Vlada na sjednici jednoglasno odbila.

“Kaos i korupcija”, tim je riječima predsjednik SDP-a Davor Bernardić na konferenciji za medije u središnjici stranke opisao situaciju u zemlji.

“Hrvatska je na prekretnici i građani imaju prilike izabrati predsjednika koji će ih predstavljati. Izbor je jednostavan.

Mogu izabrati aktulnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja će ostati zabilježena samo po aferama i skandalima, bez ikakvog konkretnog rezultata za Hrvatsku, koja će ostati obilježena po izjavi da će Hrvatska biti najbogatija zemlja na svijetu, što se naravno nije dogodilo

Mogu izabrati Miroslava Škoru oko kojeg se skupila ekstremna desnica i čiji stavovi nisu dobri za Hrvatsku i njezin ugled u svijetu.

Ili mogu izabrati kandidata građanske, normalne, napredne Hrvatske – Zorana Milanovića, za kojeg vjerujem da jedini može vratiti ugled i dostojanstvo funkciji predsjednika Repubilike. Jer ima karakter, svoj stav, svoje mišljenje, koje je potrebno i Hrvatskoj. Jer je u najtežim trenutcima za Hrvatsku, u vrijeme najveće krize, pokazao da se može s time nositi.

Izbor je nikada jednostavniji – građanska ili crna Hrvatska, normalna ili nenormalna zemlja. Pozivam građane da izađu na izbore kako nam drugi ne bi krojili sudbinu, odlučivali umjesto nas, kako nas ne bi pokrali”, kazao je Bernardić.

“Očekujem da predsjednica bude pozvana na obavjesni razgovor u SOA-u”

Bernardić se osvrnuo na izjavu Kolinde Grabar-Kitarović da se bavi “korupcijom u samim službama, i u SOA-i, i u drugim službama”.

“Predsjednica Republike i predsjednik Vlade suodgovorni su za tajne službe. Temeljem te izjave očekujem promptnu reakciju Državnog odvjetništva, koje bi danas trebalo pozvati Kolindu Grabar-Kitarović da objasni navod. Mi ćemo u SDP-u, već jesmo, poduzeti određene radnje, koje će sutra predstaviti naš Ranko Ostojić.”

Nije želio ulaziti u njezino pojašnjenje izjave da je korupcija u sigurnosno-obavještajnom sustavu “naslijeđe Ive Josipovića i Zorana Milanovića”.

“Neću ulaziti na njezin pokušaj pravdanja. Apeliram na promptnu reakciju Državnog odvjetništva. Očekujem da predsjednica bude pozvana na obavjesni razgovor u SOA-u.”

Pojasnio je da sučeljavanje nije gledao sučeljavanje i da ne zna detalje, ali mu je žao što su “dominirale samo svjetonazorske teme, a ne teme koje su važne za ingerenciju funkcije predsjednika Republike”.

Vlada je na sjednici u potpunosti odbacila prijedlog 31 oporbenog zastupnika u Hrvatskome saboru za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

“Svjesni smo da obrazovna reforma ne postoji, da se svela na nabavu jeftinih tableta, od kojih pola ne radi, što su rekli i učitelji. Da se odustalo od usklađivanja reforme sa strategijom razvoja obrazovanja. Da se odustalo od devetogodišnjeg obveznog obrazovanja, od kurikulume, građanski odgoj još nije u školama. Djeca više od mjesec dana nisu bila u školama, trpjeli su roditelji, djeca. Potpuni kaos i kolaps obrazovnog sustava. Hrvatska je sve gora na PISA testovima. Stoga je opoziv ministrice Blaženke Divjak jedini logičan potez.”

“Bit će zanimljivo gledati kako će licemjeri iz HDZ-a i Vlade braniti ministricu Blaženku Divjak na saborskoj sjednici, baš oni koji su je do jučer napadali i govorili joj da je trebala napustiti Vladu.”, prenosi N1.

Vlada u cijelosti odbila zahtjev za smjenu ministrice Blaženke Divjak

Grabar-Kitarović: Milanovićev ministar obrane Kotromanović zaštitio Grdića i Preosta; To je korupcija najvišeg reda. I protiv takvog sustava se borim i borit ću se

Facebook Komentari