Milanović o Jandrokoviću: Ne želim o njemu. To je opet pokušaj da se izazove kavga. On je tajni agent 808…

Predsjednički kandidat Zoran Milanović dao je u ponedjeljak u Zagrebu izjavu novinarima.

Goran Aleksić iz SNAGE-e još jednom je izrazio svoju podršku predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću te se Milanović potom referirao na slučaj kredita u švicarskim francima.

“Moja podrška je bila najkonkretnija dok sam bio premijer. Mi smo u tri navrata mijenajali situaciju s frankom, koju su nam nepoduzimanjem i neradom uvalili prethodnici. U četiri godine mi smo se pozabavili kamatnom stopom, tečajem franka i na kraju konverzijom što je dovelo do tog da je, prije svega, spašeno tisuće hrvatskih obitelji.”

“To ja držim demografskom politikom jer ljude ne mogu tjerati i učiti ih kako da vode svoj privatni život. Taj obraz nemam”, kazao je Milanović.

Dodao je i kako su to mjere moderne ljevice, zaštita od banaka.

“To su mjere moderne, europske ljevice. Dake, zaštita od zuluma banaka. Jer sad tek vidimo koliko su banke na tome malo izgubile, a koliko su prethodno brutalno zaradile i za to bivaju porezivane s malim poreznim stopama.”

“Ova vlada i prethodna HDZ-ova vlada je uvijek bila u smrtnom strahu pred bankama i centrima moći. Ja pozivam i HDZ da se naprosto promijene.”

Upitan je i da komentira sinoćnju izjavu aktualne predjsednice Grabar-Kitarović koja je rekla kako je u dogovorima s drugim državama da Hrvati rade preko interneta i zarade 8.000 eura plaće.

“Ne bih sada mogao biti sarkastičan, bojim se da me ne optuže za seksizam. Slika govori više od riječi. Ono što smo vidjeli govori za sebe.”

“Ne mogu, što god kažem bit će pregrubo. Naprosto, to nije program. I predsjednik ne smije zavaravati javnost programom, jer to je laž.”

Garantirano kada me građani izaberu neću pomahnitati

“Kada vam kažem što je moj program, govorim o ovakvim stvarima. To je snaga tog programa. Dakle, što sa radio ranije i što ću raditi kasnije. Garantirano, kada me građani izaberu neću pomahnitati, kao što je predsjednica na određeni način izašla iz tračnica i kao što je jedan drugi kandidat planira. Protiv toga ću se boriti kao običan građanin, to je tiranija.”

Osvrnuo se i na izjave zbog čega se vratio u politiku.

“Gledajte, svašta oni pričaju. Prvo sam se vratio u politiku jer sam propao u biznisu. Sad sam se pak besramno obogatio. Dakle, gdje je istina? Oni su potpuno zbunjeni ljudi.”

Predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i njegove izjave o Milanoviću nije htio komentirati.

“Ne želim o njemu. To je opet pokušaj da se izazove kavga. On je tajni agent 808, toliko je dobio preferencijskih glasova i predsjednik je Sabora, ja ne bih polemizirao.”

“Ti si predsjednik Sabora, nas dvojica ćemo morati stajati kraj iste zastave, kada budem predsjednik. Ne želim da taj prostor bude toliko toksičan”, kazao je Milanović, piše N1.

Facebook Komentari