Horvat o poslovima za 8000 eura: Predsjedničina izjava čudno može djelovati samo neznalicama

Potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat u Dnevniku je objasnio o kakvom se dogovoru Hrvatske s Izraelom radi, te na koga se odnosi predsjedničina izjava o plaći od osam tisuća eura.

Horvat je rekao kako su oni u kampanji protekle tri i pol godine, a da su rezultat toga pozitivne gospodarske brojke, o kojima, kaže, može govoriti ‘do kasno u noć’.

Bi li bilo lakše raditi u ICT sektoru za 8000 eura?

“Jednog dana poželjet ću takav posao, da se takvi poslovi postaju događati i budu stvarnost. Neznalicama i onima koji pojma nemaju što se u Hrvatskoj događa takva izjava može djelovati čudno, ali ne i nama koji smo bili na tom sastanku, koji smo svjesni da je došlo do jednog interesantnog memoranduma o razumijevanju između hrvatskih i izraelskih institucija – spram procesa digitalizacije koji uvodimo treba i štititi te softverske sustave – tome nas uče Izraelci. Ta radna mjesta sada imaju plaće od pet do osam tisuća eura. Ono što je predsjednica rekla je sušta istina.

Do dogovora je došlo u službenoj posjeti predsjednice tadašnjem premijeru i predsjedniku Izraela. Na tim se razgovorima dogovorila konkretna suradnja, a nakon posjeta potpisan je memorandum o razumijevanju. Ti su procesi počeli i u ovoj se godini to već događa.

Dogovorena je međunarodna suradnja i školovanje hrvatskih stručnjaka u agenciji koja se bavi zaštitom informacijskih sustava na području Izraela.

Ovakvih izjava i ja imam jako puno, to nisu pucnjevi u prazno. Sve brojke su u pozitivi, iduće godine bit će još bolje”, rekao je Darko Horvat.

Smeta li vam što često morate opravdavati njene izjave?

“Nemam razloga bilo koga braniti, mogu samo ponoviti isto što je i predsjednica rekla, da se u Hrvatskoj sada školuju stručnjaci koji će sigurno imati između 5000 i 8000 eura”, rekao je Darko Horvat.

Jesu li se Škoro i Milanović previše približili predsjednici prema anketama?

“O Milanoviću ne želim trošiti riječi, a koja je razlika između Škore i predsjednice? I jedan i drugi su u ovih četiri i pol godine obišli gotovo cijelu Hrvatsku, ali s različitim interesima. Jedni da bi promovirali sebe i zaradili, a drugi da bi Hrvatsku brendirali u svijetu. Mislim da će se predsjednica dobro osmjehnuti kada dobije izbore.

U HDZ-u nismo ni za ni protiv, sve je jača kohezija i siguran sam da će svih 220.000 članova glasati za Kolindu Grabar-Kitarović”, rekao je Darko Horvat, piše N1.

VIDEO Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku: Treba nam samo dobro vodstvo, a ne ono koje tvrdi da ne može ništa napraviti, nego da može biti fikus ili simbol nerada

Share This Article