Važno upozorenje iz Ministarstva financija, imate samo do 31. prosinca da napravite ovu bezvezariju, inače slijedi paprena kazna

Ministarstvo financija upozorilo je sve ovlaštene osobe u trgovačkim društvima, udrugama, zakladama i ustanovama, koje nisu ispunile svoju zakonsku obvezu, da izvrše upis podataka o stvarnim vlasnicima u Registar stvarnih vlasnika do 31. prosinca 2019.

Oni koji u propisanom roku ne izvrše upis podataka u Registar stvarnih vlasnika mogle bi stići novčane kazne kazne u iznosu od 5.000 do 350.000 kuna, kao i novčane kazne u iznosu od 5.000,00 do 75.000,00 kuna za člana uprave ili drugu odgovornu fizičku osobu u pravnoj osobi.

Upis podataka o stvarnim vlasnicima se može izvršiti na dva načina, bez plaćanja naknade. Jedan način je u poslovnicama Financijske agencije na za to predviđenim obrascima, a drugi je korištenjem web aplikacije uz certifikat (ovo ne funkcionira, naoružajte se strpljenjem i izgubite par sati u Fini, vaše je vrijeme besplatno, nap.a).

Više informacija o upisu podataka u Registar stvarnih vlasnika možete pronaći ovdje.

Inače, postoje već registri vlasnika na sudu i u Ministarstvu financija, ali sad stiže još jedan, registara i kazni nikad dosta. Ovaj registar na sudu je valjda registar nestvarnih vlasnika, kao i registar nestvarnih vlasnika u Ministarstvu financija.

Facebook Komentari