VIDEO Policija objavila dramatične snimke akcije uhićenja osumnjičenih za ubojstvo Karmelina Fistanića

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji i koordinaciji s Ravnateljstvom policije, Policijskim upravama šibensko-kninskom i zagrebačkom, te Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, u dobi od 47, 34 i 46 godina, osumnjičenima za kazneno djelo ubojstva, počinjeno na štetu 38-godišnjaka, 9. studenog 2019. u Omišu.

Također, 47-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, počinjeno istom prilikom na štetu 39-godišnjakinje.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak, po prethodnom dogovoru i uz pomoć 34-godišnjaka i 46-godišnjaka, spomenutog dana došao u Omiš, predio Brzet, gdje je na motociklu, za kojeg je utvrđeno da je prethodno otuđen na području Splita, prišao vozilu u kojem su se nalazili 38-godišnjak i 39-godišnjakinja, te vatrenim oružjem usmrtio 38-godišnjaka, pri čemu je 39-godišnjakinja lakše ozlijeđena, nakon čega se motociklom udaljio s mjesta događaja.

Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela i materijalnih dokaza. Jučer tijekom dana na području Omiša, Šibenika i Zagreba obavljeno je više pretraga stanova, drugih prostorija, kao i prijevoznih sredstava kojim se koriste osumnjičenici.
Prilikom pretrage obavljene na području Šibenika, kod 47-godišnjaka je pronađeno 42.30 grama kokaina, 120.5 grama hašiša, 9.35 grama amfetamina i 41 komad streljiva.

Uz kaznenu prijavu podnesenu Županijskom državnom odvjetništvu, zbog uvodno spomenutih kaznenih djela, osumnjičenici su danas dovedeni pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Tijekom 2019. na području ove PU evidentirali smo 5 kaznenih djela ubojstva i dovršetkom ovog istraživanja sva djela su riješena, a počinitelji su pronađeni i procesuirani.

U Šibeniku uhićen ubojica Karmelina Fistanića: Stipe Ringwald po nalogu dvojca iz Omiša ispalio mu je šest hitaca u glavu

Facebook Komentari