Policija o ubojstvu u Omišu: Radi se o nezapamćenoj, brutalnoj likvidaciji

Tri muškarca uhićena su u četvrtak u Šibeniku i Omišu zbog ubojstva Karmelina Fistanića. U Šibeniku je uhićen 38-godišnjak, a na području Omiša 34-godišnjak i 46-godišnjak. Splitska policija na konferenciji za novinare iznosi rezultate istraživanja.

Obavljeno više pretraga u Zagrebu, Šibeniku i Omišu. U Šibeniku kod 47 godišnjaka je pronađen kokain, marihuana, amfetamini i streljivo. Uz kaznenu prijavu osumnjičeni su danas dovedeni pritvorskom nadzorniku”, kazao je načelnik Matković.

“Radi se o nezapamćenoj, brutalnoj, bezobzirnoj likvidaciji”, rekao je Ivica Buzov i istaknuo da su proveli 22 pretrage i pronašli odjeću koju su mogli povezati s ubojstvom. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

“Omiški građani mogu ponovno biti spokojni”, rekao je načelnik omiške policije i dodao kako je ovo poruka da se policija zna suprotstaviti kriminalu kao što je znala braniti zemlju, prenosi Dnevnik.hr.

Počinitelji su boravili na području Omiša boravio barem mjesec dana. Dobro su se pripremili.

Iz razgovora s ozlijeđenom 39-godišnjakinjom, očevicima i stanarima došli su do podataka o motociklu koji je korišten, objasnila je policija. Na temelju tih saznanja profilirali su tko bi mogao biti počinitelj. “Između žrtve i jednog od osumnjičenika postoji sudski spor. Žrtva je tražila naknadu štete od oko 500.000 kuna”, kazala je policija.

Među uhićenima je i Stipe Ringwald, bivši motociklistički prvak koji godinama puni novinske stupce.

Podsjetimo, početkom studenog 38-godišnjem Fistaniću iz Piska ubojica je prišao motorom i ustrijelio ga dok je sjedio u automobilu koji je bio parkiran uz Jadransku magistralu. Nakon napada motorist je pobjegao.

U Šibeniku uhićen ubojica Karmelina Fistanića: Stipe Ringwald po nalogu dvojca iz Omiša ispalio mu je šest hitaca u glavu

Facebook Komentari