Liga prvaka, Dinamo – Manchester City: Najveća drama u Ligi prvaka upravo je u skupini C

Uoči susreta posljednjeg kola skupine C Lige prvaka protiv Manchester Cityja (danas od 18:55) nogometaši Dinama korak su do još jednog prezimljavanja u Europi. Međutim, u posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama mogu i ispasti iz Europe.

Zanimljivo, u skupini C najveća je drama od svih osam skupina. Jedina je to skupina u kojoj svi mogu do osmine finala Lige. City je već osigurao drugi krug, a dalje mogu i Šahtar, Dinamo te Atalanta.

Modri mogu do osmine finala Lige prvaka jedino ako pobijede Manchester City, a drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante. U slučaju pobjede Dinamo bi skočio na osam bodova i tada u drugom susretu Šahtar ne bi smio osvojiti tri boda jer bi onda imao devet bodova i osvojio bi drugo mjesto iza Cityja.

U svim ostalim raspletima hrvatski prvak ostaje bez osmine finala elitnog natjecanja, ali može do trećeg mjesta u skupini koje vodi u 16-inu finala Europske lige. Ako susret u Zagrebu završi bez pobjednika, momčadi Nenada Bjelice trebao bi remi u Harkovu ili pobjeda Šahtara. Tada bi City i Šahtar nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Dinamo u Europskoj ligi, a Atalanta bi ispala.

U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, Modri ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala, a Šahtar u Europsku ligu. Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz od Građana, ali tada Šahtar mora u Harkovu osvojiti barem bod protiv Atalante. Podsjetimo, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni susreti, a Dinamo je bolji od Atalante (4:0, 0:2), te lošiji od Šahtara (3:3, 2:2).

Obje momčadi oslabljene na Maksimiru

Što se sastava tiče, ni Dinamo ni City neće zaigrati s najboljom 11-oricom. Nenad Bjelica ima velikih problema u obrani jer ne može računati na kartonirane Theophilea-Catherinea i Perića te ozlijeđenog Leovca. Zbog toga će najvjerojatnije kapetan Arijan Ademi zaigrati na stoperskoj poziciji uz Dilavera.

Bjelica će morati odustati od formacije 3-5-2, kojom je ove godine napravio sjajne stvari u Ligi prvaka, te zaigrati ipak nešto ofenzivnije.

Na drugoj strani Guardiola će vjerojatno odmoriti neke od svojih najvećih zvijezda poput De Bruynea, Sterlinga, Aguera, Walkera, Fernandinha, Edersona i ostalih, pa bismo u prvih 11 mogli vidjeti neke od Cityjevih tinejdžera, piše gol.hr.

Mogući sastavi:

Dinamo: Livaković – Stojanović, Dilaver, Ademi, Moubandje – Moro, Gojak – Oršić, Olmo, Kadzior – Petković

Man City: Bravo – Cancelo, Otamendi, Garcia, Mendy – Gundogan, Rodri, Foden – Mahrez, Jesus, B. Silva

Share This Article