Crni ponedjeljak: Smrt pješaka u Garešničkom Brestovcu; Naletio na dvije djevojke na pješačkom prijelazu u Zadru

Ovo je osma poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske

Jučer, 09. prosinca 2019. godine oko 21,15 sati, 28-godišnji vozač upravljao je sa svojim osobnim automobilom Renault Clio (BJ) Brestovačkom ulicom u Garešničkom Brestovcu. Dolaskom do ispred kbr. 45, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti (mrak, mokar kolnik od kiše koja pada), prednjim desnim dijelom vozila udario je u 59-godišnjeg pješaka koji se neosvijetljen i bez reflektirajućeg prsluka kretao desnom stranom kolnika gledano u pravcu kretanja, uslijed čega je odbačen uz desni rub kolnika.

U ovoj prometnoj nesreći uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaj preminuo je 59-godišnji pješak iz Garešničkog Brestovca.

Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave poradi počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Zbog ove prometne nesreće DC-45 bila je zatvorena na tom dijelu za sav promet u vremenu od 21,30 do 23,40 sati.

Dvije 16-godišnjakinje teže su ozlijeđene u ponedjeljak u Zadru, nesreća se dogodila oko 15.50 sati u Splitskoj ulici, kada se 71-godišnji vozač pješakom prijelazu, na kojemu nema semafora, nije približio sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, a prošao je pored automobila koji je bio zaustavljen ispred pješačkog prijelaza kako bi propustio pješake.

Obje su od udara pale na kolnik te su vozilom Hitne pomoći prevezene u zadarsku Opću bolnicu, gdje su im utvrđene teške ozljede.

Vozač je uhićen, zbog sumnje na kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Facebook Komentari