Tuđmanov sin, član HDZ-a, iz prvog je reda podržao Škoru, a za Jutarnji je objasnio zašto

Vodstvu HDZ-a, međutim, zasigurno je problematično i to što su na Škorin skup došli i neki članovi HDZ-a, među ostalim bivši ministar pravosuđa Bosiljko Mišetić te sin prvog hrvatskog predsjednika Stjepan Tuđman. Oni su Škorin govor pratili iz prvog reda, piše Jutarnji.

– Na skupu sam bio s kćeri, došli smo dati potporu Miroslavu Škori jer smatramo da je on najkvalitetniji kandidat. Ima najjasniji program te konkretno govori o onome što želi i što treba mijenjati. Posebno mi se sviđa što neka ključna pitanja želi staviti na referendum kako bi o njima narod odlučio – rekao nam je Stjepan Tuđman koji je i jedan od osnivača HDZ-a. Podsjetio je kako se njegov otac često pozivao na hrvatski narod i činio sve po želji i volji naroda, posebno istaknuvši odluku Franje Tuđmana da se ide na referendum o osamostaljenju.

– Moj otac je živio s narodom. A mi smo sada u situaciji da država nije po volji i želji naroda. Da je po volji naroda, sigurno se ljudi ne bi masovno iseljavali i svoje mjesto pod suncem tražili negdje drugdje, nego bi se u Hrvatsku vraćali i oni koji su ranije iselili. Kad se Škoro pojavio, rekao je da državu hoće vratiti narodu i ja sam u tome svemu vidio jednu poveznicu zbog koje sam mu odlučio dati potporu – izjavio je Stjepan Tuđman.

Na pitanje očekuje li kakve reakcije iz vrha HDZ-a, pa čak i da možda pokrenu pitanje njegova isključenja, zbog toga što kao član stranke daje potporu Škori, a ne njihovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović, odgovorio je kako je sve moguće, ali živimo u demokratskoj zemlji i svatko ima pravo na svoje mišljenje, piše Jutarnji.

Kolakušić: Danas su saznali svi da je pravi kandidat HDZ-a Škoro, a Kolinda ima samo deklaratornu podršku Plenkovića

VIDEO Škoro u Zagrebu: HDZ-ovci, ja ću biti vaš predsjednik. Andrej Plenković je izdao HDZ i Franju Tuđmana

Predsjednica RH u Splitu: Hoćemo li zapivat večeras? …. Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje oni koji su tamburali u Americi niti oni koji su Hrvatsku nazvali slučajnom državom i poslali specijalce na hrvatske branitelje

Facebook Komentari