Predsjednica RH u Splitu: Hoćemo li zapivat večeras? …. Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje oni koji su tamburali u Americi niti oni koji su Hrvatsku nazvali slučajnom državom i poslali specijalce na hrvatske branitelje

Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je obilazila Splitsko-dalmatinsku županiju. Sa sobom je povela i supruga Jakova čime se pohvalila Splićanima pa dobila ovacije.

Kandidatkinja za predsjednicu Republike u novom mandatu Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u Splitu počela govor pitanjem okupljenima: “Hoćemo li zapivat večeras? Hoćemo, hoćemo, ali prvo da ja velim nekoliko riječi”.

“Ja nisam neka tamo salonska političarka, ja sam vaša predsjednica”, kazala je Grabar-Kitarović i dodala da ima neke svoje osjećaje i vrijednosti.

Grabar-Kitarović je u nedjelju obilazila Splitsko-dalmatinsku županiju, a sa sobom je povela i supruga Jakova, koji je dobio ovacije.

“Evo dovela sam vam večeras i Jakova. Vjerujte mi da mi je drago kad čujem ‘Jakov izdrži’ jer vjerujte, nije lako živjeti sa mnom”, kazala je i podijelila nekoliko crtica iz njihova privatnog života. Kad je dobila posao u Ottawi otišao je s njom, za razliku od muškaraca koji ostave svoje žene kad dobiju bolji posao od njih, pa je rekao i da će imati djecu i razbacivati joj klizaljke i tenisice po kući.

Ispričala je još jednu crticu iz svog života, a to je da je odbila vizu za Ameriku kad je počeo rat pa se osvrnula na protukandidata Miroslava Škoru koji je prozivao nju i HDZ ranije danas iz Zagreba.

“Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje oni koji su tamburali u Americi niti oni koji su Hrvatsku nazvali slučajnom državom i poslali specijalce na hrvatske branitelje”, kazala je Grabar-Kitarović.

Kaže da su joj zamjerali što kao ministrica nije otišla u Vukovar, a ona je istaknula da je sa suprugom odvela djecu u Vukovar nakon reintegracije.

“Ne valja jedino vodstvo”

Dodala je kako smatra da Hrvatska ima sve resurse, ljude i preduvjete da bi bila jedna od najprosperitetnijih država u svijetu.

“Što ne valja? Ne valja jedino vodstvo”, ističe predsjednica.

Osvrnula se i na komentar o prijateljstvu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, za kojeg je rekla da će mu nositi kolače u zatvor ako ga osude. Kaže da joj to – vjera nalaže.

“Dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja”, ustvrdila je Grabar-Kitarović, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari