VIDEO Prosinac: mjesec s najviše koncerata, evo izbora za sljedećih par dana

Foto: Ilustracija

Prosinac je tradicionalno mjesec u kojem ima najviše koncerata pa tako i u slijedećih sedam dana, pa je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić na HRT-u ovaj petak bio na ‘slatkim mukama’ pri odabiru preporuka:

Petak, 6. prosinca

Grupa Šumski nastupa u Puli, odličan beogradski bend Irie FM premijerno nastupa u klubu KSET – koncert koji bi svakako večeras trebalo vidjeti. Pipsi i Letu štuke sviraju u Pogonu kulture u Rijeci, gdje se održava i 41. tradicionalni rock festival Ri Rock. Festival se održava u petak i subotu u klubu Palach i slijedeći vikend u Pogonu kulture. Uz mlade bendove čije vrijeme tek dolazi Riječani će moći vidjeti nastupe Ede Maajke, potom Psihomodo popa, Krankšvestera, Goblina, grupe Six Pack, Zdenke Kovačićek, My Buddy Moose, The Siids itd.

U petak i subotu koncert u Tvornici kulture u Zagrebu održat će i Urban sa svojom četvorkom. Htio je nastupiti samo jednu večer, ali mu publika nije dozvolila jer je pokupovala sve ulaznice za prvi dan pa su dodali još jedan. Ukratko, Damir Urban na svom tradicionalnom prosinačkom koncertu u Zagrebu. Nismo ga već dugo gledali pa je ovo odlična prilika da se podsjetimo njegovim najvećih hitova, a možda i čujemo koju novu pjesmu.

Subota, 7. prosinca

U Laubi nastupa Zoran Predin i pjeva pjesme Arsena Dedića, Alen Vitasović nastupa u Saxu, a u Močvari nastupa jedan od najvažnijih srpskih punk bendova Goblini. U KSETU se pak održava žuti koncert grupe Porto Morto.

https://www.youtube.com/watch?v=lfJwZ0VMgUI

Grupa Porto Morto odlučila je, naime, prirediti koncert inspiriran žutom bojom što podrazumijeva i prigodni audio vizualni nastup. Moramo ovom prilikom podsjetiti da su ove godine objavili odličan album ‘Portofon’ koji će se vrlo vjerojatno naći među najboljih deset albuma objavljenih 2019. godine. Topla preporuka za ovaj koncert u subotu u klubu KSET ako još uvijek bude slobodnih ulaznica u prodaji. Inače, na singlu ‘Hodaj’ gostuje i Darko Rundek koji bi se mogao ukazati i na njihovom nastupu u KSETU.

Jedinstveni trostruki koncert grupe Overflow koja se nakon nekoliko godina pauze vratila natrag na scenu najavljen je, također za subotu. Oni će tako u 19 sati nastupiti prvo u klubu Kugla u Koprivnici, potom u 21 sat u klubu Elephant u Varaždinu i na kraju u 23 sata u Zagrebu u klubu Vinyl. Nadamo da će stići na sva tri planirana koncerta i da im se putem ništa neće dogoditi.

Za one koji ne znaju grupa Overflow je jedna od najuspješnijih hrvatskih punk rock grupa koji su tijekom karijere objavili deset izdanja, te održali niz koncerata diljem Europe ali i SAD-a i Kanade. Vratili su se nedavno sa tri objavljena singla odjednom.

Srijeda i četvrtak, 11. i 12. prosinca

U srijedu počinje višednevna proslava rođendana Vintage Industrial bara u sklopu kojega nastupaju Sfumato i Heller Meurer, te Natali Dizdar. Pioniri švedskog melodičnog death metala At The Gates nastupaju u četvrtak u Tvornici kulture kada u klubu KSET svoj novi album ‘Love Supreme’ promovira i zagrebačka alter indie grupa Moskau. Riječ je o grupi koja je unazad par godina svojim izdanjima i te kako zainteresirala domaću publiku pa vjerujemo da će novi album privući znatiželjnike, piše HRT.

Share This Article