Danas izlaze na slobodu: Napadačima u Uzdolju ukinut istražni zatvor

Napadačima na Srbe u Uzdolju ukinut je istražni zatvor te bi danas trebali izaći na slobodu.

Edvard Sušac, odvjetnik jednog od osumnjičenih, rekao je kako je sudsko vijeće odbilo prijedlog DORH-a te poručuje kako je donesena zakonita odluka uzimajući u obzir maksimalno trajanje istražnog zatvora za djela koja im se stavlja na teret.

U jučer podignutoj optužnici je predloženo da se desetorici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, jučer je podignuta optužnica protiv petnaestorice napadača na Srbe u Uzdolju, priopćeno je iz državnog odvjetništva. Tereti ih se za kaznena djela nasilničkog ponašanja, oštećenja tuđe stvari i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Petnaestoricu napadača u dobi od 19 do 28 godina državno odvjetništvo tereti da su 21. kolovoza oko 22:15 s više automobila došli do kafića u Uzdolju (općina Biskupija) znajući da se u njemu nalazi veći broj Srba. U kafiću se pratio televizijski prijenos nogometne utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske.

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobilo je tjelesne ozljede (razderotine, ogrebotine, oguljotine i krvni podljevi na područjima glave, leđa, nogu i ruku), a šteta pričinjena vlasnici procjenjuje se na iznos od oko 25.000 kuna, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari