Preporod se izjasnio o ponudi Vlade od 6,11 posto na rate, Stipić: Sindikati su se pokazali nevjerodostojni, to smatram štetnim za budućnost

Ad

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu “Preporod” na konferenciji za medije na temu “Slažu li se prosvjetari s ponudom Vlade RH?” predstavio je rezultate izjašnjavanja među zaposlenicima osnovnih i srednjih škola.

“Sindikati su se pokazali nevjerodostojni. Dva sindikata su se odlučila da odluku donesu tijela, da ne ide u javnost. Kad smo prvi put dobili nešto na papiru od premijera, druga točka je bila da odluka bude na tijelima bez izjašnjavanja”, rekao je Stipić.

“Ja to smatram štetnim za budućnost sindikalnog djelovanja”, kazao je Stipić.

“10.667 zaposlenika se izjasnilo na referendumu o ponudi. 104 listića bila su nevažeća. Za prihvaćanje ponude bilo je 4.037 zaposlenika, 38,8 posto, a protiv ponude 6.536 ljudi ili 61,82 posto”.

Sindikat Preporod sporazum neće potpisati, kazao je Stipić.

Govorili su predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić, voditelj Područnog ureda Sindikata Preporod u Splitu Sebastijan Troskot te Međužupanijski povjerenik južne Hrvatske Antun Vidak.

Preporod je, podsjetimo, jedini školski sindikat koji je Vladinu ponudu dao na izjašnjavanje, dok su ostali sindikalni čelnici prihvatili ponudu te je time prekinut štrajk u školama.

Facebook Komentari