Grabar-Kitarović predala potpise i komentirala izjavu o Bandiću i kolačima

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predala je danas potpise za novu predsjedničku kandidaturu. S njom su bili premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Skupili smo 231.652 potpisa i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dali potpise, bilo članovima, simpatizerima HDZ-a ili građanima Republike Hrvatske. Zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale i zahvaljujem svim volonterima koji su marljivo skupljali potpise”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o jučerašnjoj izjavi o tome je li se šalila kad je rekla da će Milanu Bandiću u zatvor nositi kolače ako ga osude, kazala je: Ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja pravomoćnom sudskom presudom, hvala lijepa.

Podsjetimo, nakon što u utorak u ponoć istekne rok za predaju predsjedničkih kandidatura, DIP ima 48 sati, dakle do četvrtka u ponoć, da ih provjeri i objavi listu kandidata za predsjednika, čime će i službeno krenuti predsjednička kampanja koja neslužbeno traje praktično od ljeta, piše N1.

DIP ne mora čekati taj krajnji rok, listu može objaviti i prije.

Facebook Komentari