Zagrebački HDZ-ovci imaju kvotu koliko potpisa za predsjednicu trebaju prikupiti

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba 25. studenog održao je 28. sjednicu, na kojoj je raspravljano o nekoliko točaka koje se tiču aktualne političke situacije poput, primjerice, prikupljanja potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović te ‘kvoti’ koju bi zagrebački HDZ trebao ispuniti.

Na prvoj točki dnevnog reda bilo je usvajanje zapisnika s 26. i 27. sjednice Gradskog odbora.

Naime, na 27. sjednici sankcionirani su HDZ-ovci zbog afere WhatsApp. Govoreći o toj sjednici, za riječ se 25. studenog, javio Miroslav Tuđman, koji je tražio da se u zapisnik unese, kako je naznačio u održavanju sjednice telefonskim putem, da se takve odluke ne mogu donositi na telefonskim sjednicama.

Nenad Viduka je tražio da se u zapisnik unese kako je iz istog razloga bio suzdržan, dok je Željko Stura tražio da se u zapisnik unese da nije glasao, jer je istodobno kao član Gradskog odbora imenovan u Sud časti Grada Zagreba, što je po Statutu HDZ-a nespojivo.

Zaključeno je da se zapisnik s 27. sjednice Gradskog odbora s dopunama u cijelosti jednoglasno usvaja.

Prikupljanje potpisa

Na drugoj točki dnevnog reda raspravljalo se o prikupljanju potpisa za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je kao kandidatkinja HDZ-a u utrci za drugi mandat.

U zapisniku sa sjednice navedeno je da je do toga trenutka (25. studenoga, op. a.) predsjednica prikupila sedam tisuća potpisa, a podsjetili su i da je kvota za Grad Zagreb 35.000 potpisa.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba, Andrija Mikulić, stoji u zapisniku, predsjednike Odbora gradskih četvrti HDZ-a moli da koordiniraju održavanje sastanaka po temeljnim ograncima najkasnije do 1. prosinca i preporuča kampanju “od vrata do vrata”. “Svaki član bi trebao pribaviti još jedan potpis kako bismo ispunili kvotu”, stoji u zapisniku sa sjednice.

GUP nakon predsjedničkih izbora?

Na sjednici je bilo riječi i o GUP-u Grada Zagreba.

Ivan Ćelić na sjednici je rekao da smatra da ne bi trebalo prije predsjedničkih izbora ići s izmjenama GUP-a te stoga smatra da na idućoj sjednici bude podrška Proračunu Grada Zagreba (uz uvjet prihvaćanja HDZ-ovih amandmana), a iza Nove Godine izmjene i dopune GUP-a, ponovno uz uvjet prihvaćanja amandmana HDZ-a, piše N1.

Facebook Komentari