FOTO Nastavnici poslali jaku poruku svojim sindikatima, da slučajno ne zaborave

Ad

Otkad je počeo ovaj najdugotrajniji štrajk koji je hrvatsko školstvo ikada vidjelo, čuli smo svakakve priče koje su se pokazale, suvremenim jezikom rečeno, kao “alternativne činjenice”. Normalnim jezikom rečeno, raskrinkali smo ih kao laži.

jedan od najjačih bastiona kojeg se Vlada držala bio je onaj kako se “koeficijenti nikada nisu dizali pregovorima”, jer njih donosi isključivo Vlada, jednostrano.

Istina je da se uredba formalno donosi jednostrano, za razliku od kolektivnih ugovora koje potpisuju obje ugovorne strane (Vlada i sindikati).

No, nije istina – dakle, laž je – da se “koeficijenti nikada nisu dizali pregovorima”. Naime, Sindikat lokalnih i državnih službenika i namještenika o koeficijentima svojih članova s Vladom je razgovarao, prošao postupak mirenja i iznjedrio novu uredbu 1. kolovoza 2019. godine.

Uredba je donijela izmjene za 5000 od 7600 zaposlenih u pravosudnim tijelima. Koeficijent se promijenio kao rezultat pregovora, piše nastavnici.org.
Dakle, o koeficijentima se, izgleda, ne može pregovarati jedino kad je u pitanju resor obrazovanja.

Nastavnici su poslali i poruku sindikatima:

Ribić: Neće se odlučivati više na referendumu svih članova; Profesor: Sve ovo što se događa nastavnicima, odlazak mladih iz zemlje, to je sve povezano

Plenković ne ide na put u Madrid, evo kako zasad izgleda kombinacija koju Vlada nudi sindikatima da prekinu štrajk

Facebook Komentari