Radnik Đure Đakovića: Ja sam svoju ljubav poklonio mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj, a oni svoju ljubav poklanjaju sami sebi. Oni čak svoju djecu ne vole

I drugi dan štrajka radnici Đure Đakovića – Specijalnih vozila iz Slavonskoga Broda proveli su na ulicama grada. Potporu su im pružili i učitelji iz nekoliko brodskih srednjih i osnovnih škola, dio obrtnika te građani.

Ovaj put radnici su prosvjedovali pred Gradskom upravom, a gradonačelnik Duspara i svi gradski vijećnici štrajku su se pridružili. Skupljala se i pomoć za paketiće za djecu radnika u štrajku, no oni poručuju da se to podijeli humanitarnim organizacijama. Traže samo – zarađeno.

– Naše ustavno i zakonsko pravo jest – na rad. I radno mjesto. I naša djeca imaju pravo na kruh, naši radnici da imaju plaću. Mi je želimo zaraditi, poručio je predsjednik Štrajkaškog odbora, kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora Đuro Đaković – Specijalna vozila Ivan Barić.

– Ja sam svoju ljubav poklonio mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj, a oni svoju ljubav poklanjaju sami sebi. Oni čak svoju djecu ne vole. I njihova djeca bježe van. Zbog čega mi ne možemo živjeti u ovako lijepoj državi? Sramota nek’ ih bude, kazao je Vlado Lovrić, prenosi HRT.

Facebook Komentari