Sindikat hrvatskih učitelja izračunao koliko je u kunama teška ponuda Vlade, evo kakve su sad plaće, a kakve bi bile tek na kraju 2020. godine

Sindikat hrvatskih učitelja na svojim je internetskim stranicama objavio izračune koliko bi se prosvjetarima povećala plaća ako bi prihvatili ponudu Vlade.

U školama diljem Hrvatske traje izjašnjavanje prosvjetara u štrajku o posljednjoj ponudi Vlade.

Dok se čekaju rezultati referenduma u školama, Sindikat hrvatskih učitelja izračunao je što točno Vlada nudi. Navode da su imali brojne upite članova pa su pripremili tablice “financijske težine” ponude Vlade kroz sporazum, prenosi dnevnik.hr.

Strukovni učitelj (SSS, koeficijent 1,034), samac koji živi u Zagrebu i plaća 18 posto prireza sada ima 5300 kuna, a za prosinac iduće godine (2020.) dobio bi 563 kune više.

Strukovni učitelj (VŠS, koeficijent 1,164) također samac iz Zagreba sada ima 5832 kune, a za prosinac 2020. dobio bi 6459 kuna, što je povećanje od 627 kuna.

Učitelj, nastavnik, stručni suradnik sa završenim fakultetom (VSS, koeficijent 1,325) sada ima 6490 kuna. Ukupno bi povećanje iznosilo 706 kuna. Prema tome, plaća bi mu za prosinac iduće godine bila 7196 kuna.

Izvor iz HDZ-a otkriva što ako se štrajk učitelja nastavi: Za Plenkovića bi bilo najbolje da ne reagira brzo na moguću odbijenicu učitelja, nego da taktikom iscrpljivanja polako učitelje međusobno “posvađa”

Share This Article