Predsjednica RH u Osijeku žestoko kritizirala Milanovića zbog uvlačenja u region, a Škoru jer je bilo sad il’ nikad kad su mu kuću napadali

Pet godina svoga mandata rezimirala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović večeras u Osijeku, na proslavi 30. godišnjice osječkog HDZ-a, a dotaknula se i svojih protukandidata u utrci za novi mandat na Pantovčaku.

– Kad sam prije pet godina preuzela predsjedničku dužnost, Hrvatska je bila na koljenima – desetci tisuća izgubljenih radnih mjesta, ljudi natjerani u egzodus, poduzetnici I obrtnici opljačkani predstečajnim nagodbama, branitelji ponižavani… Tko je tada slao policiju na branitelje, tko je Hrvatsku gurao u nekakav “region”, onaj isti “region” iz kojega se jedva izvukla krvavim ratom, i uz ogromnu žrtvu naših branitelja i civila, uz ogromnu žrtvu cijeloga istoka Hrvatske? Je li vas Slavonce i Baranjce itko ikada pitao želite li biti u nekakvom “regionu”? Nije, nije ni mene – kazala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

Hrvatska je prije pet godina, dodala je, “bila ojađena i postiđena od onih koji su je trebali činiti uspješnom i ponosnom”.

– U takvoj Hrvatskoj, Slavonija je bila sustavno zanemarivana. O njoj, o vama govorilo se s prezirom, kao o socijalnim slučajevima. Dobro znamo tko je za to odgovoran. Oni koji su Hrvatsku odveli u taj ponor, sad žele ponovno vladati. Neki drugi, kojima su puna usta Slavonije, koji o Slavoniji pjevaju i na Slavoniji zarađuju, nisu bili tu kad ih je Slavonija najviše trebala. Vi ste Slavoniju branili, a oni su bili negdje drugdje. Tada se pokazivalo tko je duša slavonska, tada je bilo sad ili nikad – izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović, piše Večernji list.

Share This Article